Râmnicu Vâlcea: Cercetaşii au dus Lumina de la Bethleem copiilor şi bolnavilor (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetasii au adus Lumina Pacii de la Bethleem
Cercetasii au adus Lumina Pacii de la Bethleem

Lumina a fost dusă la Mănăstirile Iezer, Frăsinei, Turnu, Pahomie, la bisericile din municipiu, în spitale şi centre de plasament.

Cercetaşii de la Centrul local „Mircea cel Bătrân" , din Râmnicu Vâlcea au dus astăzi Lumina Păcii de la Bethleeem la Centrele de plasament din oraş dar şi prin secţiile spitalelor din municipiu. Preşedintele cercetaşilor vâlceni, Maria Almaşi, a spus: „Flacăra a fost aprinsă din acel loc umil, Grota de la Bethleem, unde s-a născut Isus Cristos". În spitale, candela aprinsă a fost primită cu bucurie de cei aflaţi în suferinţă. „Să avem sănătate că este mai bună decât toate şi apoi vom trece şi peste alte greutăţi", a spus pacienta Gheorghiţa Popescu (64 ani).

image


Să îmbrăcăm hainele omului dragostei


Lumina a fost dusă la toate lăcaşele de cult din municipiul Râmnicu Vâlcea, excepţie făcând bisericuţele unde pompierii interzic folosirea flăcării aprinse. Aseară, cercetaşii au fost primiţi la Arhiepiscopia Râmnicului, de IPS Gherasim. În Catedrala Arhiepiscopiei, lumina a fost depusă lângă icoana Sf. Maria. Mesajul de anul acesta citit de unul dintre cercetaşi a fost împotriva violenţei, un îndemn la înţelegere între oameni': „Lăsaţi această lume un pic mai bună decât aţi găsit-o". IPS Gherasim le-a spus cercetaşilor: „Să uităm de omul cel vechi şi să îmbrăcăm hainele omului nou, un om al omeniei, al păcii, al dragostei. Să ne naştem din nou şi să uităm de omul păcatului ".

Cercetasii au adus Lumina pacii de la Bethleem


Lumina vine de la Bucureşti


Este cel de-al treilea an consecutiv când lumina este adusă de cercetaşi la Râmnicu Vâlcea şi pentru a 15 oară de când este adusă în România. Nouă cercetaşi români au participat la Ceremonia Ecumenică de distribuire a Păcii la Viena, în perioada 9-13 decembrie. La Râmnicu Vâlcea lumina a fost adusă de la biserica Sf. Grigore Nou, din Bucureşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite