Râmnicu Vâlcea: Cel mai mare bulevard din Râmnic va fi iluminat ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulevardul Calea lui Traian va fi iluminat ecologic (Arhivă)
Bulevardul Calea lui Traian va fi iluminat ecologic (Arhivă)

Pe Calea lui Traian se montează becuri ecologice care consumă mai puţină energie electrică. Serviciul de Iluminat Public a intrat sub oblăduirea Primăriei, în urmă cu câteva luni, iar acum se doreşte o rentabilizare rapidă a acestuia.

Deşi Serviciul de Iluminat Public a fost înfiinţat acum cinci ani, deabia recent a fost preluat de Primăria Râmnicului, după îndelungi negocieri care s-au purtat cu CEZ. Preluarea s-a făcut în luna august, iar Primăria a plătit de la Bugetul Local suma de 2,25 milioane de lei pentru ca serviciul de iluminat stradal să intre în proprietatea sa. „Tranzacţia a fost aprobată de către Consiliul Local Municipal, dar şi de Consiliul de Administraţie al CEZ. Preţul final s-a obţinut în urma unei negocieri, deoarece cei de la compania de electricitate ceruseră ca valoare de transfer undeva în jurul sumei de 2,6 milioane de lei", spune Romeo Rădulescu, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea.


Se face economie la iluminarea stradală


Cert este că, de astăzi, va începe schimbarea vechiului sistem de iluminare stradală de pe Bulevardul Calea lui Traian. „Este vorba despre un proiect în valoare de 2 milioane de lei care prevede înlocuirea becurilor vechi cu unele noi, ecologice care consumă cu 20% mai puţină energie electrică", completează Romeo Rădulescu. Prioritatea care a primat după ce structura de iluminat stradal a foat preluată de Primăria oraşului, a vizat realizarea unei evaluări care să permită modernizarea integrală a sistemului. „Ne-am propus ca obiectiv imediat realizarea unui proiect prin care să înlocuim întregul sistem de iluminat public stradal cu unul bazat pe tehnologie tip LED. Astfel, iluminatul public din tot oraşul se va face cu cu becuri ecologice şi cu electricitate provenită din surse regenerabile", adaugă primarul. Râmnicenii au auzit de noile schimbări şi aşteaptă să vadă care vor fi şi rezultatele proiectului. „Nu este un lucru rău că încearcă să facă puţină economie. În străinătate, majoritatea oraşelor, mari sau mici, folosesc aceste siteme noi de iluminat ecologic", spune Mircea Preda, un vâlcean de 48 de ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite