Râmnicu Vâlcea: Cel mai gras om din ţară va fi adus, azi, acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Căpăţânescu suferea de obezitate morbidă şi a murit duminică seara la spitalul Sf. Ioan din Bucureşti. Bărbatul cântărea peste 350 de kilograme şi fusese internat în urmă cu o lună de zile pentru a face o operaţie de micşorare a stomacului.

Jale în familia lui Cristian Căpăţânescu (54 de ani), vâlceanul care a pierdut lupta cu kilogramele. Bărbatul a fost internat la sfârşitul lunii mai la un spital din capitală, unde sprea că va fi operat şi îşi va putea relua viaţa, ca un om normal. „Eu m-am dus să îl vizitez, duminică, la spital şi l-am găsit mort. A făcut o insuficienţă renală, iar inima sa nu a mai vrut să bată", a declarat Marian Căpăţânescu, fiul bărbatului. Familia face demersuri pentru a putea aduce trupul obezului în localitatea vâlceană Frânceşti, unde va avea loc şi înmormântarea. „Ne descurcăm foarte greu pentru că nu reuşim să găsim un coşciug potrivit. Am căutat deja prin tot Bucureştiul şi nu am rezolvat nimic. Am luat legătura cu nişte tâmplari care îi vor face un coşciug pe comandă ", adaugă Marian Căpăţânescu.


Organismul slăbit a cedat


Fiul spune că nici cu alegerea hainelor nu a fost treabă mai uşoară. „Eu am luat hainele cu cele mai mari numere pe care le-am găsit la magazin. Sper ca măcar cu acestea să nu avem probleme, pentru că îmi doresc să îl aduc cât mai repede pe tata acasă", a precizat fiul, devastat de durere. Povestea celui mai gras român a început în urmă cu câţiva ani, când a fost nevoit să se pensioneze din cauza problemelor de sănătate. „S-a pensionat în anul 2000, când lucra ca administrator la o şcoală şi avea 120 de kilograme. Problemele medicale s-au agravat, iar din anul 2008 a fost imobilizat la pat. Acum se hotărâse să slăbească, iar medicii doreau să îi facă o operaţie de micşorare a stomacului, însă, din păcate, organismul lui nu a mai rezistat", mai spune Marian Căpăţânescu.


Externat cu ajutorul pompierilor


La începutul lunii mai, Cristian Căpăţânescu a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea pentru că avea o insuficienţă renală. Atunci, 20 de pompieri au ajutat cadrele medicale la transportarea obezului către casă, după ce a fost externat din spital. Starea lui era mai bună, iar familia credea că va reuşi să treacă cu bine de oparaţia de micşorare a stomacului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite