Râmnicu Vâlcea: Cei cinci Sfinţi au sosit la Arhiepiscopie (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sobor de preoţi alături de zeci de credincioşi au aşteptat raclele cu moaştele Sf. Grigorie Decapolitul şi ale Sfinţilor Martiri de la Niculiţel. Credincioşi din toate colţurile judeţului au venit în azi la Arhiepiscopia Râmnicului pentru a se închina sfinţilor aduşi aici cu prilejul Sărbătorii dedicată Sf. Antim Ivireanul.

Până pe 28 septembrie, Râmnicul se va îmbrăca în haine de sărbătoare pentru a- l prăznui aşa cum se cuvine pe Patronul şi Ocrotitorul oraşului, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul. Credincioşii au venit astăzi în număr mare la Arhiepiscopie, spre închinare şi binecuvântare, la moaştele Sfinţilor Cuvioşi Grigorie Decapolitul de la Bistriţa şi Sfinţilor Martiri de la Niculiţel (Zotic, Atal, Camasie şi Filip).

image

„Am venit astăzi cu inima deschisă pentru a mă închina la moaştele sfinţilor. Am înţeles că este bine să îţi pui o dorinţă în gând atunci când săruţi racla cu moaşte şi ulterior acea dorinţă ţi se va îndeplini. Eu o să mă rog pentru sănătate şi vremuri mai bune pentru nepoţii mei", a spus Elena Pătraşcu, o credincioasă în vârstă de 54 de ani din Râmnic.


Zile de rugăciune pentru Ocrotitorul oraşului


Pe o vreme friguroasă şi ploioasă credincioşii s-au adunat cu mic cu mare, în curtea Arhiepiscopiei unde s-au rugat pentru sănătate şi putere de muncă. Zeci de enoriaşi din mai toate localităţile judeţului au venit special pentru a participa la slujba de astăzi şi au format cozi în faţa raclelor cu moşte. Slujba din această dimineaţă a fost condusă de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului, alături de care a s-a aflat şi Episcopul Emilian Lovişteanul.

image

„Este o binecuvântarea de la Dumnezeu să putem participa la acestă slujbă. Pentru noi, cei de la ţară, este un lucru minunat că am putut să ne închinăm astăzi la moaştele sfinţilor aduşi aici", a spus Maria Cornea din localitatea Livezi. Pe parcursul zilelor următoare, vâlceni vor putea participa la slujbe, concerte religioase, dezbateri cu teme religioase sau lansări de carte toate dedicate patronului Spiritual al Râmnicului, Antim Ivireanul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite