Râmnicu Vâlcea: Cea mai mare medie de la bac, obţinută de o olimpică la chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Vâlcea s-a clasat în primele zece judeţe din ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea (54,41%) la Bacalaureat. Niciun elev nu a reuşit, însă, să obţină nota maximă la examenul din acest an. Cea mai mare notă a fost 9,96 luată de eleva Andreea Şuiu de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnic.

Singura elevă din judeţ care a reuşit să se apropie de nota maximă, a fost Andreea Şuiu care a obţinut la Bacalureat media 9,96. „Am reuşit să obţin nota zece la chimie şi la limba şi literatura română. La matematică am luat însă 9,90. A fost un examen destul de dificil, dar consider că m-am descurcat onorabil", povesteşte Andreea Şuiu. Elevă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea, Andreea Şuiu este olimpică la chimie, materie la care a reuşit să se evidenţieze de-a lungul anilor , câştigând zeci de premii şi medalii şi participând la competiţii naţionale, dar şi internaţionale. „Mi-aş dori ca pe viitor să urmez o carieră în cercetare în domeniul medicinei. Cel mai mare vis al meu este să reuşesc să fac o descoperire remarcabilă care să îi ajute pe oamenii bolnavi", mărturiseşte Andreea. Cel mai mic procent de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost la Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu" din Râmnicu Vâlcea, de 5,41 %, iar cel mai mare, de 100% a fost la Liceul de Artă. „ Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Grupul Şcolar Căpitan Nicolae Pleşoianu. Acolo nu au luat examenul de Bacalaureat decât 10 elevi, din cei 185 înscrişi pe liste. Un alt liceu cu rezultate slabe este Grupul Şcolar Henri Coandă, unde promovabilitatea este de 9,57%. Aici, au trecut cu bine examenul de Bacalaureat numai 20 de elevi din cei 209 înscrişi", a declarat Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Un alt liceu unde rezultatele nu au fost excelente este Grupul Şcolar Forestier, unde din cei 226 de elevi numai 83 au reuşit să obţină notă de promovare.


Aşteptări pe măsură la liceele de top


Singurul liceu din judeţ unde promovabilitatea a fost de 100% este Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. „La Liceul de Artă, 43 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat şi toţi au fost declaraţi admişi. Cea mai mare notă înregistrată aici a fost 9,20, iar cea mai mică, 6.00", completează Ana Maria Floroiu. Rezulate bune au fost obţinute însă de elevii de la licele de renume din oraş. „La Colegiul Naţional Alexandru Lahovari , un singur elev a fost respins din cei 197 care au dat Bacalaureatul. La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, trei elevi nu au reuşit să promoveze din cei 246 , iar la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab, 11 elevi nu au obţinut notă de promovare din 168 înscrişi pe listele de examinare", afirmă Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite