Râmnicu Vâlcea: Castelanii sunt învăţaţi cum să supravieţuiască în munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de copii din centrele de plasament vor învăţa cum să gătească singuri, să îşi spele hainele sau să construiască obiecte de strictă necesitate

Asociaţia Orfanilor din Centrele de Copii (AOCC) Vâlcea şi-a propus să ofere o vacanţă de vis pentru 100 de copii din Centrele de Plasament din judeţ. Preşedintele AOCC, Marius Ghebrea , a iniţiat un proiect extrem de îndrăzneţ, împreună cu alţi 30 de copii de clasele V-VIII de la Centrul de Plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea, prin care să facă viaţa mai frumoasă copiilor şi tinerilor din orfelinate. „Vrem să schimbăm mentalităţi la copiii şi tinerii din centrele de plasament, să nu mai fie percepuţi ca cerşetori sau infractori. Ei vor învăţa să se descurse singuri, fără ajutorul angajaţilor. Proiectul nostru intitulat «Eu Pot!» a fost atât de îndrăzneţ încât, fiind promovat pe Youtube, Facebook, Twiter a avut peste 13.500 de accesări".

image

Castelanii care au iniţiat proiectul „Eu Pot”, alături de câţiva parteneri (Foto AOCC)


Castelanii, căutători de comori


Autointitulaţi „castelanii", copiii şi tinerii din centrele deplasament vor învăţa să se descurce pe cont propriu în mijlocul naturii. În lunile iulie-august ei îşi vor monta corturi într-o tabără de vară dintr-o zonă muntoasă din oraşul Brezoi, unde, după ce vor ecologiza zona pe suprafeţe intinse, îşi vor pregăti singuri mâncarea zilnică, vor învăţa să îşi construiască scaune, mese, toalete, îşi vor spăla hainele. Ei vor învăţa să lucreze în echipă, iar activităţile de gospodărire se vor împleti cu cele de petrecere a timpului liber, de creaţie sau activităţi culturale. Ei vor căuta „comori" ascunse de organizatori sau vor face concursuri de orientare turistică. „Deocamdată suntem pe primele locuri pe ţară şi sperăm că pe 29 iunie când va avea loc votul final, castelanii să fie câştigători", a mai spus Mihai Ghebrea.


Voluntariat la Şcoala lui Andrei


Proiectul în valoare de 5.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene, are ca parteneri Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Primăria Brezoi, Fundaţia inimă pentru Inimă, Inspectoratul Şcolar şi Garda de Mediu. Înscris în concursul naţional „Şcoala lui Andrei", îşi propune să promoveze voluntariatul şi să implice elevii şi profesorii în activităţi de protejarea mediului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite