Râmnicu Vâlcea: Casele pentru sinistraţii din Ocne nu au utilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 20 de locuinţe care sunt construite la Căzăneşti pentru sinistraţii din Ocne, şase sunt gata, numai că ele nu au gaze şi electricitate.

După doi ani de aşteptare, şase din cele 20 de case pe care le construieşte statul în cartierul Căzăneşti din Râmnicu Vâlcea, pentru sinistraţii din Ocnele Mari afectaţi de saramura din Câmpurile I şi II, sunt gata. În ele se vor muta familiile Bratu, Ciriperu şi Chiripuş, din zona Cosota, care au avut de suferit din cauza saramurii din Câmpul I şi alte trei de pe strada Ştrandului, care au fost afectate de pe urma prăbuşirii Câmpului.

Ana Ciriperu tremură în garsonieră

Cele şase case sunt gata finisate, dar nu au utilităţi. „Problema sunt utilităţile. Curentul şi gazele. Facem demersuri pentru a rezolva problema utilităţilor, ca cele şase familii să beneficieze de un confort normal. Acum avem bani pentru a finaliza şi restul caselor“, a declarat Petre Ungureanu, prefectul judeţului Vâlcea. Restul de 14 case vor fi gata în luna aprilie 2010.

Sinistraţii locuiesc în zona afectată ori pe unde au fost evacuaţi până când va fi rezolvată problema utilităţilor. Locuinţa Anei Ciriperu a fost afectată în această vară de saramura din Câmpul I. Femeia a fost strămutată într-o garsonieră din Ocnele Mari. „Casa nu e gata şi aici, în garsonieră, stau în frig, că nu e introdus gazul. Seara mă duc la copii, la Râmnicu Vâlcea, şi rămân la ei peste noapte că aici e rece. Vine şi iarna şi nici nu ştiu ce să mai fac“, povesteşte Ana Ciriperu.

Şi Maria şi Ştefan Chiripuş aşteaptă să li se termine casa. „Aşteptăm să ne termine locuinţa. Până nu e gata de tot, nu ne mutăm din casa noastră, mai ales că acum s-a retras şi saramura“, susţine Maria Chiripuş.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite