Râmnicu Vâlcea: Călin Vlăduţ dansează şi joacă rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  A fost declarat cel mai bun elev jucător de rugby, îi place să joace fotbal şi este un dansator sportiv dornic de afirmare. Este premiantul clasei şi îi place matematica.

profil


NĂSCUTâ - 28 septembrie 1999, la Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elev clasa a IV-a la Şcoala I.G.Duca.

IDEALURI - Să ajungă un mare dansator, la fel ca Mihai Petre.

  Călin a luat contact cu dansul încă de când era un pici la grădiniţă. O prietenă de familie de-a mamei lui l-a dus în sala de dans. „Erau atât de multe fete, iar eu mă simţeam foarte stângaci. Prima mea parteneră pe care am avut-o a fost Izabela, apoi a urmat Patricia şi iar Izabela. Când am deprins din tainele dansului, am încercat şi pe cei dragi să înveţ să danseze. Primul a fost tataia, din cartierul Ostroveni, iar acum sunt «proful» de dans pentru unchiul şi mătuşa mea, care se vor căsători în curând. Alteori încerc să o învăţ şi pe sora mea Andreea să danseze, care este practicantă de judo", povesteşte Călin.


 Cel mai bun jucător de rugby


  Cum anul acesta la şcoala unde învaţă Călin au venit, vreme de o lună, câţiva jucători de rubgy englezi, iar dansatorul sportiv nu a pierdut ocazia să-şi încerce talentul şi în acest sport. „Echipa şcolii noastre a câştigat locul întâi la un concurs organizat între şcolile din municipiu, eu jucând ca atacant. După competiţie am fost desemnat cel mai bun jucător de rugby", povesteşte, cu speranţa că jucătorii englezi vor reveni şi astfel va avea posibilitatea să descopere mult mai multe din culisele sportului cu balonul rotund. Cu toate acestea, Călin este şi un elev foarte bun la învăţătură. „Sunt şeful clasei, iar obiectul ce-mi place cel mai mult este matematica. Am fost la numeroase concursuri şi olimpiade, la fazele judeţene", ne spune.


Vrea să ajungă în Africa de Sud


   Un sportiv polivalent, Călin nu este străin nici de jocul de fotbal, primele lecţii luându-le pe terenul din spatele blocului. „Echipa şcolii unde învăţ s-a calificat la «Cupa Hagi-Danon», iar noi trebuie să jucăm la Costineşti, iar speranţa mea este să ne calificăm şi să plecăm în Africa de Sud, la Cupa pe naţiuni. În oraş, echipa de fotbal a Şcolii I.G. Duca s-a calificat pe locul I", mai spune puştiul. Pentru a ajunge la performanţă, Călin se antrenează câte două ore în fiecare zi, înclusiv în zilele de sâmbătă sau duminică. Dincolo de rugby şi fotbal, marea lui pasiune rămâne tot dansul. „În anul 2009, la concursul «Oltenia dansează» desfăşurat la Craiova am câştigat la dans modern două locuri III; unul la secţiunea latino, iar celălalt la secţiunea standard. Visul meu este să devin un mare dansator, să ating performanţele lui Mihai Petre, să fiu un om integru şi dacă se poate să ajung şi arbitru", se destăinuie. Pentru că la Şcoala de dans Ro Apollo unde ia lecţiile de dans este „penurie de fete", sportivul este partener la două dansatoare, una de 10, iar cealaltă de 12 ani. „Este un lucru plăcut să te simţi curtat din două părţi", glumeşte.


Întrebări şi răspunsuri


Cum se împacă matematica cu sportul şi rugy-ul?


C.V.:
  Pentru a fi un dansator bun sau un sportiv de performanţă trebuie să ai o minte extrem de ageră, de iscusită. Există o înrâurire foarte mare între cei care fac şi una şi alta.


Cine îţi face costumaţia pentru dans modern?

C.V:  Mami are o croitoreasă unde îmi croieşte costumaţia şi nu pot să spun că este foarte ieftin echipamentul. Pantofii se uzează repede, iar dacă mai joc şi fotbal şi rugby asta presupune că le fac frecvent părinţilor găuri serioase în buget.

Ce-i place


Mă relaxez jucând fotbal cu prietenii sau stând pe calculator. Cele mai delicioase mâncăruri sunt macaroanele cu brânză şi pizza cu ciuperci.


 Ce nu-i place


Sunt iritat de aceia care nu se ţin de cuvânt, care una îşi promit şi alta fac. Nu sunt de acord cu bădăranii şi oamenii agresivi. Nu agrez ciorba de niciun fel.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite