Râmnicu Vâlcea: Călimăneşti-Căciulata, oază de relaxare şi tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea este indicată în tratarea unor afecţiuni ale aparatului digestiv, renale, reumatism sau de nutriţie. Oraşul Călimaneşti este situat pe malul drept al Oltului, la ieşirea acestuia din Carpaţii Meridionali, în Depresiunea subcarpatică Jiblea-Calimaneşti.

Staţiunea Călimaneşti-Căciulata este deschisă pe tot parcursul anului, zeci de turişti perindându-se, an de an, pe aceste meleaguri. Oamenii caută acest loc, în special pentru tratarea unor afecţiuni ale aparatului digestiv, renale şi ale căilor urinare, hepatobiliare, reumatism degenerativ, inflamatoriu şi subarticular, metabolice şi de nutriţie (inclusiv obezitatea), neurologice şi ginecologice, ORL dermatologice, endocrine, profesionale. Staţiunea este printre cele mai căutate din ţară datorită climei blânde, a izvoarelor cu ape minerale, dar şi pentru piscinele cu apă termală. Primele pavilioane pentru cura de apă minerală datează din anul 1910.


Tratament cu ape minerale


Apele minerale oferă staţiunii Călimăneşti-Căciulata o valoare deosebită. Captate cu ajutorul unor sonde de mare adâncime, peste 1200 m, cele 12 izvoare de ape minerale atermale şi trei termale au concentraţii şi compoziţii chimice variate. Izvoarele sunt sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, iodurate, magnezice, hipotonice. În cadrul bazelor de tratament se poate utiliza zilnic, în cura externă, un debit de 400.000 litri de apă minerală provenită din izvoarele locale. „Am venit la Călimăneşti mai ales pentru cura cu ape minerale, dar şi pentru băile în piscina cu apă termală. L-am adus şi pe nepoţelul meu în varstă de trei ani, pentru a se scălda în aceste adevărate minuni ale naturii", a spus Ioana Moldovan, de 56 de ani, din Bucureşti. Izvoarele cu ape minerale au fost descoperite încă din anul 1827 şi au ajuns să fie căutate de bolnavi din toată ţara pentru beneficiile pe care le oferă organismului. La ora actuală, staţiunea Călimăneşti-Căciulata dispune de instalaţii pentru băi calde în cadă sau bazin cu apă minerală, electrohidroterapie şi kinetoterapie, aerosoli şi inhalaţii. Turiştii care aleg să îşi petreacă un sejur la Călimăneşti pot opta şi pentru tratamente în bazinele descoperite cu apă termală sulfuroasă, acestea aflându-se în Căciulata.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite