Râmnicu Vâlcea: Calea ferată Vâlcea-Vâlcele a devenit poligon de dat cu pietre în case şi maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăsate în paragină, cele două poduri de cale ferată din Râmnic sunt adevărate capcane pentru trecători. Mulţi oameni au murit căzând în apa Oltului, iar zona a devenit locul de întâlnire al tinerilor care se drogheză.

Pentru râmniceanul Doru Popescu care locuieşte în imediata vecinătate a „căii soarelui", calea ferată a cărei construcţie a început în anul 1979 şi ale cărei lucrări nu au fost finalizate nici astăzi, viaţa a devenit un calvar. „Pe aceste două poduri se adună seara fel de fel de tineri, care după ce fumează, unori chiar şi „ierburi", încep să arunce cu pietre. Mi-au spart ţiglele şi geamurile de la casă şi ţintesc şi în maşinile din trafic. Pe terasamentul unde ar fi trebuit să fie calea ferată, se aduc gunoaie, animale moarte, iar mirosurile pestilenţiale pe timp de vară sunt de nesuportat". În urmă cu trei ani, prin ordinul fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a fost pusă sârmă ghimpată la capetele celor două poduri, însă aceasta a fost tăiată, iar indicatorul cu „trecerea oprită" nu este respectat.


Podurile morţii


În ultimii trei ani, pe „podurile morţii" şi-au găsit sfârşitul mai mulţi oameni. „Un barbat s-a aplecat să treacă pe sub indicatorul «trecerea oprită» s-a dezechilibrat şi a căzut de la înălţime. Un altul a murit pentru că a călcat pe puntea care avea tabliere lipsă. Chiar şi un angajat de la Energo Montaj, unitatea aflată în imediata vecinătate, a căzut de pe pod şi a murit", a spus Milea Cornel, care tocmai traversa zona. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Daniel Ionescu ne-a spus că Primăria a luat în calcul, zielele acestea, blocarea accesului pietonal pe celor două poduri, fiind mai multe sesizări ale locuitorilor din zonă. „Podul nu este proprietatea Primăriei, dar trebuie să luăm o măsură". Pe tablierele podurilor, mulţi tineri fac sport extrem, unii fiind văzuţi mergând la înălţime, pe „balustrade", spre uimirea teribiliştilor care se antrenează la astfel de distracţii periculoase..


Nu sunt bani pentru continuarea lucrărilor


În ultimii 20 de ani au existat mai multe proiecte pentru finalizarea lucrărilor „căii soarelui". Firmei italiene SECOL Spa i-au fost încredinţate, în anul 1995, prin licitaţie internaţională, lucrările de execuţie, dar nici până astăzi nu s-au găsit fonduri pentru execuţie, deşi în anul 2004 SNCFR anunţa reluarea lucrărilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite