Râmnicu Vâlcea: Câinii de la Feţeni scapă de eutanasiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adapostul de la Feteni unde sunt omorati caini
Adapostul de la Feteni unde sunt omorati caini

Presiunile Organizaţiilor de Protecţie a Animalelor şi articolele din Adevărul de Seară le-au determinat pe autorităţi să cruţe viaţa a sute de căţei.

  Masacrul de la Adăpostul de Câini de la Feţeni, unitate ce aparţine de Primăria Râmnicu Vâlcea încetează astăzi. Consilierii locali au aprobat anularea actului ce dădea posibilitatea angajaţilor adăpostului de la Feţeni să eutanasieze animalele la şapte zile după aducerea lor aici, dacă nu existau persoane care să le revendice. Decizia a fost luată după ce Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) a atenţionat Primăria din Râmnicu Vâlcea că încalcă o Lege specială destinată apărării drepturilor necuvântătoarelor. Astfel, potrivit Legii 205 din 2004 este interzisă eutanasierea animalelor din adăposturile construite de autorităţi cu excepţia cazurilor în care câinii sunt bolnavi şi nu pot fi trataţi. Primăria încălca astfel acest act normativ, iar pentru a nu risca un proces edilii au revenit asupra modului în care patrupedele sunt tratate în adăpost. „Am propus schimbarea regulamentului pentru a fi în conformitate cu legea protecţiei animalelor. Modificare include şi anularea dreptului persoanelor fizice de a captura câinii de pe domeniul public pentru ca mai apoi să fie predaţi la adăpost contra-cost", explică în motivarea hotărârii de Consiliu Local viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.


Adevărul a relatat ororile de la adăpost


  Faptul că angajaţii Adăpostului de la Feţeni eutanasiau animalele fără a ţine cont dacă sunt sau nu bolnave a fost descoperit de membrii FNPA, care au sesizat atât autorităţile cât şi presa în urmă cu aproximativ două săptămâni. Adevărul de Seară a tras un semnal de alarmă relatând pe larg faptul că animalele de la adăpost sunt ucise discreţionar, iar locuitorii din zonă sunt terorizaţi de zgomotele produse în padocurile în care erau ţinuţi căţeii. Edilii promit că în viitor vor face un parteneriat cu ONG-urile care se ocupă de protecţia animalelor pentru administrarea comună a adăpostului de la Feţeni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite