Ramnicu Valcea: Cadrele medicale îşi vor cere drepturile în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din domeniul medical sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit sporurile şi prima de stabilitate pe 2009.

Preşedinta filialei judeţene a sindicatului SANITAS, Maria Costea, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că deja a luat toate măsurile legale pentru a deschide o acţiune în instanţă. „Am vorbit cu un avocat şi am anunţat deja Direcţia de Sănătate Publică (DSP) că îi dăm în judecată. Angajaţii din spital sunt nemulţumiţi pentru că anul acesta li s-a dat numai salariul de bază şi sporul de vechime. Celelalte sporuri le-au fost tăiate“, a precizat Maria Costea.
Cele mai nemulţumite de condiţiile actuale de salarizare sunt cadrele medicale de la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină (CJTS) Vâlcea, care spun că nu şi-au mai primit sporurile salariale încă din iulie. De asemenea, salariile le-au fost micşorate cu 15 %.

„Nu am primit decât promisiuni“

„Noi am făcut mai multe proteste, dar nu am primit decât promisiuni. Vom acţiona în judecată Institutul de Hematologie pentru a ne putea recupera drepturile. Una dintre colegele mele nu a primit nici până în prezent salariul de merit. Prin acţiunile noastre sperăm să reuşim să ne recuperăm banii“, a declarat asistenta Luminiţa Rădulescu, angajată la CJTS Vâlcea.
Cadrele medicale au povestit că prima de stabilitate a fost acordată numai pe jumătate în trimestrul al III-lea. „Ni s-a promis că restul de bani îi vom primi în trimestrul IV. Acum ni s-a adus la cunoştinţă că nu mai sunt bani. La fel s-a întâmplat şi cu sporul de 2% care nu ni s-a mai dat“, a completat Maria Costea.
Cadrele medicale sunt decise să acţioneze în judecată atât Institutul de Hematologie, cât şi DSP pentru că li s-au oprit drepturile salariale. „Acum strângem semnături pentru a ne putea duce acţiunea până la capăt ca să ne recuperăm banii. Nu este corect cum se procedează şi de aceea vom lua măsuri pentru a ne asigura că vom câştiga“, a mai adăugat Maria Costea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite