Râmnicu Vâlcea: Ca să scape de caniculă, se răcoresc la fântânile arteziene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) nu vor mai amenaja corturi pe stradă ci vor creea puncte în spaţii ventilate şi aerisite.

De câteva zile, râmnicenii suportă temperaturi de peste 30 de grade Celsius, însă sunt avertizaţi de cadrele medicale din cadrul DSP să se protejeze. „Am luat legătura cu toţi medicii de familie din judeţ, cărora le-am transmis că trebuie să identifice grupurile de persoane cu risc pe vreme de caniculă. În atenţia noastră, se află copiii cu probleme de sănătate, femeile însărcinate şi bolnavii cronici. Aceştia au fost sfătuiţi să nu părăsească locuinţele în intervalul orar 11.00-15.00, să se îmbrace corespunzător şi să consume lichide", a declarat azi, doctorul Luminiţa Apostolescu, directorul DSP Vâlcea. Punctele de ajutor pentru populaţie vor fi amenajate numai în momentul în care judeţul Vâlcea va intra pe cod portocaliu şi roşu de caniculă. „Am discutat şi cu celelalte autorităţi locale şi am convenit ca în acest an să amenajăm punctele de prim ajutor în interiorul unor spaţii bine ventilate şi aerisite, în supermarketuri, şcoli sau farmacii. Corturile nu mai sunt o soluţie pe vreme de caniculă. Prima care ar pica în cort, ar fi asistenta medicală", a completat doctorul Luminiţa Apostolescu.


Peste 100 de solicitări, zilnic la Ambulanţă


Personalul medical din cadrul DSP verifică apa potabilă şi sursele alternative de apă din judeţ. De asemenea, sunt atent controlate alimentele perisabile care se comercializează în pieţe. „Verificăm zilnic tot ceea ce se comercializează şi se găteşte în pieţe, în special, îi avem în atenţie pe comercianţii ambulanţi", subliniază Luminiţa Apostolescu. DSP-ul colaborează şi cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă, toate solicitările din aceste zile, fiind monitorizate. „Avem peste o sută de solicirări pe zi, însă nu numai pe probleme de sănătate provocate de caniculă. Din fericire, nu am avut persoane căzute în stradă, iar oamenii au înţeles că trebuie să se protejeze", a declarat doctorul Adriana Gheniţă, dispecer la Ambulanţa Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite