Râmnicu Vâlcea: Ca să atragă bani europeni, Râmnicul trebuie să devină metropolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele de dezvoltare vor fi unitare şi în localităţi, dar şi în oraşe. Staţiunile balneoclimaterice din judeţ şi alte şase localităţi din apropierea municipiului ar putea deveni cartiere ale Râmnicului.

Staţiunile Băile Olăneşti, Ocnele Mari, Băile Govora, Călimăneşti şi comunele Vlădeşti, Păuşeşti-Măglaşi, Bujoreni, Dăeşti, Budeşti şi Mihăeşti ar putea să devină cartiere ale viitoarei metropole Râmnicu Vâlcea. Municipiul poate fi metropolă, potrivit unei propuneri legislative adoptate de Senat. „Acum trei zile s-a aprobat legea prin care două municipii alăturate se pot uni, ori se pot comasa localităţi cu oraşe pentru zonă metropolitană ca să poată primi bani europeni mai uşor", a declarat senatorul Emilian Frâncu. O zonă metropolitană are avantaje multiple. „Toate proiectele de dezvoltare sunt unitare atât în municipiu cât şi în localităţile apropiate. Legea e în atenţia primarului Râmnicului, Romeo Rădulescu care urmează să aibă discuţii cu edilii din apropierea municipiului asupra viitoarei forme administrative a metropolei Râmnicu Vâlcea", a mai afirmat Frâncu.

Se mizează pe popularizarea oraşelor mici

Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Râmnicului a spus că, transformarea oraşului în metropolă e la stadiul de intenţie. „Poate se mai investesc bani şi în staţiuni că au fost lăsate în paragină", menţionează Ilie Dovlete, profesor, din Râmnic. Funcţionarii primăriei Olăneşti acceptă idéea şi săptămâna viitoare vor avea primele discuţii cu Romeo Rădulescu. „O vedem ca pe o oportunitate economică pentru oraşul nostru", spune Claudiu Noaje, administrator public în cadrul primăriei Olăneşti. Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora susţine că ideea unei zone metropolitan e mai veche şi se mizează pe popularizarea oraşelor mici din apropierea municipiului. „Sunt de acord pentru că oraşele mici nu pot accesa fonduri europene că se ţine cont de numărul populaţiei, de suprafaţă şi e mai greu. Urmează să vedem care sunt condiţiile”, spune Mihai Mateescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite