Râmnicu Vâlcea: Bursa locurilor de muncă luată cu asalt de şomeri (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

500 de persoane au venit azi la bursă să îşi găsească un loc de muncă. Majoritatea tinerilor au ieşit însă nemulţumiţi de la eveniment din cauza ofertei sărace în ceea ce priveşte joburile pentru absolvenţii cu studii superioare.

Sute de persoane s-au îngrămădit în această dimineaţă să prindă un loc de muncă oferit de angajatorii prezenţi la Bursa locală a locurilor de muncă. Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) şi a fost organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocupăarea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. „La Bursă au venit 28 de angajatori care au oferit 190 de locuri de muncă. Până la ora 10.00 veniseră deja în jur de 500 de persoane dornice să îşi găsească un job", a declarat Dumitru Cornoiu, directorul executiv al AJOFM Vâlcea. Ţinând cont de faptul că în sezonul rece mai mulţi patroni îşi trimit angajaţii în şomaj, acest eveniment a venit în sprijinul acelor persoane care şi-au pierdut recent, locul de muncă. „Încercăm astfel să îi ajutăm să treacă mai uşor peste perioada de iarnă şi am apelat la angajatori de suflet care au răspuns pozitiv cererii noastre şi au venit astăzi aici, dornici să recruteze personal pentru firmele lor", completează Dumitru Cornoiu.


Meserii neatractive pentru cei cu studii superioare


Principalele joburi scoase „la bătaie" astăzi au fost de coordonator vânzări, consilier financiar, agent asigurare, dulgher, zidar, electrician, ospătar, secretară sau muncitor necalificat. Cei mai vitregiţi au fost însă, şi de această dată, absolvenţii de studii superioare care au ieşit dezamăgiţi de la Bursă. „Nu am găsit aici ceea ce-mi doream şi ceea ce căutam. Am terminat Facultatea de Drept însă nu reuşesc nicicum să îmi găsesc un job", a povestit Corina Popa, o tânără de 23 de ani din Râmnic. Nici Silvia Dodoc de 43 de ani nu a reuşit să găsescă un job pe măsura aşteptărilor: „Sunt casnică şi de un an şi jumătate îmi caut un loc de muncă. M-ar fi interesat ceva în domeniul comerţului, dar nu am găsit", a declarat femeia.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite