Râmnicu Vâlcea: Buget mai mic cu 40 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii se aşteaptă la venituri mai puţine în anul acesta din cauza accentuării crizei. Previziune sumbră pentru acest an: bani mai puţini la învăţământ, protecţie socială şi infrastructură. Doar investiţiile cu fonduri externe vor fi continuate.

Experţii din primăria Râmnicului au lansat în dezbatere publică bugetul oraşului pentru acest an. Primele cifre date publicităţii de către edili arată faptul că se aşteaptă o scădere a veniturilor de peste 40 de milioane de RON faţă de anul trecut. „Pentru 2011 au fost calculate venituri în valoare totală 170.451.307 lei din care ponderea impozitelor şi taxelor colectate la buget va ajunge la aproximativ 110 milioane de lei, restul fiind fonduri cu destinaţie specială", explică primarul Romeo Rădulescu. Anul trecut suma totală a veniturilor a fost de 213 milioane de lei. Principala cauză a scăderii acestor venituri este micşorarea contribuţiilor din partea bugetului statului. „Este încă un an de criză peste care va trebui să trecem. Va trebui să chibzuim mult mai bine cheltuielile", susţine primarul.


Profesorii şi asistaţii social, loviţi de scăderile bugetare


De scăderea bugetului din acest an vor fi afectaţi profesorii şi persoanele care au nevoie de asistenţă socială. Potrivit proiectului de buget din acest an pentru învăţământ vor fi alocate 61,2 milioane de lei, în condiţiile în care suma de anul trecut a fost de aproximativ 73 de milioane de lei. Probleme vor exista şi pentru persoanele cu venituri reduse sau cu probleme sociale, deoarece fondurile alocate Direcţiei de Protecţie Socială au ajuns la 33 de milioane de lei faţă de cele 38 de milioane de anul trecut. Primarul susţine însă că programul de investiţii nu va fi oprit. „Vor fi continuate proiectele începute cu bani europeni, iar în plus, pentru cofinanţări dispunem de un buget de 27 de milioane de lei", explică primarul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite