Râmnicu Vâlcea: Bordurile din Râmnic, coşmarul invalizilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că pantele nu respectă înclinaţia de 8 la sută, persoanele cu nevoi speciale nu mai pot coborî şi urca pe trotuare, riscând să cadă din scaunul cu rotile.

Viaţa Elvirei Popa din Râmnicu Vâlcea, ca şi ale altor mii de persoane cu nevoi speciale din judeţ, depinde de un cărucior pe rotile. De câteva săptămâni, tânăra este sechestrată în propria casă. „Lucrările care au început în oraş cu modificarea trotuarelor şi a înclinaţiilor acestora m-au izolat într-un apartament. Pe căruciorul cu rotile de care nu mă pot despărţi nu pot coborî aceste pante pentru că mă răstorn“, povesteşte Elvira Popa. Tânăra a mers la primărie, a trimis adrese la Administraţia Domeniului Public, dar răspunsurile primite nu prezintă nicio soluţie. „La audienţă am fost primită după trei ore de aşteptare, afară, în faţa primăriei, de viceprimarul Romeo Rădulescu, pentru că eu nu pot să urc la etaj şi mi-a răspuns că va ţine cont de propunerile mele. Am făcut adresă la ADP, dar mi-au răspuns: «Problema dumneavoastră rămâne în atenţia noastră» fără ca măcar să amintească în document care este problema ridicată de mine“, spune Elvira.

„Rampele sunt construite potrivit normelor“

Elvira a făcut adrese la Avocatul Poporului, la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap: „Am trimis online adrese către UE în care am cerut preşedintelui Comisiei Europene, Comisariatului pentru Justiţie şi responsabilului cu Finanţarea Proiectelor să sisteze fondurile pentru România din cauza nespectării drepturilor omului.“ Purtătorul de cuvânt al primăriei, Daniel Ionescu, a declarat: „Aceste rampe sunt construite potrivit normelor în vigoare. Dacă au câţiva centimetri mai mult sau mai puţin rămâne de văzut.“

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite