Râmnicu Vâlcea: Bolnavii internaţi la Spitalul de Urgenţă pot rămâne fără hrană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul unităţii afirmă că nu dispune de fonduri pentru reabilitatrea bucătăriei. Aceasta este amenajată la subsolul unităţii medicale şi are nevoie urgent de o modernizare, altfel nu va primi avizul de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică.

În urma mai multor sesizări primite de la bolnavii internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, care reclamau proasta calitate a hranei primită la spital, consilierul judeţean Constantin Rădulescu a adus în discuţie la ultima şedianţă a Consiliului de Administraţie al spitalului problema funcţionării bucătăriei. „După mai multe semnale primite din partea pacienţilor, consider că este oportun să reluăm o temă de dezbatere mai veche, legată de prepararea hranei în spital. De-a lungul timpului, au fost chiar incidente legate de modul cum s-a preparat şi administrat hrana la pacienţi. În acest sens, ar trebui luate măsuri pentru accesarea unor fonduri de retehnologizare, fie o propunere pentru externalizare a serviciului de preparare a hranei", a declarat Constantin Rădulescu.


„Nu ne scot din ceai şi ciorbă lungă"


În prezent, bucătăria este amenajată la subsolul unităţii medicale, iar managerul Georgeta Sălişte afirmă că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a găsi fonduri pentru reamenajarea acestui spaţiu. „Este nevoie urgentă de o retehnologizare a bucătărie şi spălătoriei spitalului, dar nu dispunem de fonduri în acest sens. Aşteptăm ajutor din partea Consiliului Judeţean sau din partea Ministerului Sănătăţii", a precizat în această dimineaţă, Georgeta Sălişte. În acest an, Spitalul Judeţean va intra în reabilitare totală, însă bucătăria nu v-a fi inclusă în acest program. „Este ingrijorător faptul că în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie ni s-a adus la cunoştinţă că, în luna aprilie a acestui an, este posibil ca Direcţia de Sănătate Publică să nu mai emită autorizaţie de funcţionare pentru bucătăria spitalulu", completează Constantin Rădulescu. Pacienţii internaţi la SJU reclamă că primesc mâncare ce nu poate fi consumată. „Din ceai şi ciorbă lungă nu ne scot, sincer dacă nu am mai primi mâncare de acasă, am muri de foame, pentru că hrana de aici, de cele mai multe ori nu se poate consuma", a povestit Mircea P., un bătrân din Costeşti internat la SJU Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite