Râmnicu Vâlcea: Bogdan Vlad, atletul de bronz la proba de ştafetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A obţinut medalia de bronz la ştafetă, 4 x 100 de metri, într-o competiţie naţională la care au participat cei mai buni sportivi.

Pe terenul de sport al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea, un adolescent întrerupe pentru câteva minute antrenamentul şi acceptă preţ de o jumătate de oră să stăm de vorbă. Nu scapă de ironiile subtile ale colegilor săi: „Dacă o să apari la ziar nu o să mai vorbeşti cu noi multă vreme", se aude o voce a unui alt sportiv. Deşi mucalit şi pus pe şotii în relaţia cu aceia pe care-i cunoaşte, Bogdan este scump la vorbă. „Sport am făcut de când eram mic. Am copilărit la Govora, iar terenul de sport din curtea şcolii a fost locul unde am prins drag de mişcare. Doi ani am jucat fotbal, pe post de mijlocaş şi fundaş dreapta la juniorii de la Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea", povesteşte.


Medaliat cu bronz la ştafetă 4 x 100 metri


Dorinţa de a învăţa într-o şcoală unde se fac intensiv ore de sport, l-au determinat să se înscrie la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, o adevărată pepinieră de unde şi-au luat „zborul" sportivi de performanţă de talie naţională şi internaţională. „Am avut noroc de un profesor deosebit, cum este doamna Angela Popescu şi în numai doi de antrenamente am ajus să urc o treaptă pe podium. În anul 2007, la Campionatul Naţional Şcolar, desfăşurat la Bucureşti, la proba de ştafetă, 4 x 100 metri, m-am clasat pe locul trei, obţinând medalia de bronz, într-o întrecere la care au participat cei mai buni sportivi veniţi de la cluburi de atletism din toată ţară. Ştefata medaliaţilor elevilor vâlceni a fost formată din Adrian Mihăescu, Alin Zgripcea şi Adrian Văduva, toţi elevi ai Colegiului Mircea cel Bătrân", ne spune.


Vrea să devină poliţist


Deşi se autocaracterizează ca fiind o fire comodă, lui Bogdan îi place provocarea, riscul. „Visul meu este să ajung să sar cu paraşuta dintr-un avion. Asta presupune multă adrenalină. Ca perspectivă, mi-aş dori foarte mult să devin poliţist şi să alerg după hoţi. Anul acesta vreau să-mi depun dosarul pentru Şcoala de Subofiţeri de la Câmpina. Cât priveşte probele sportive, cu siguranţă nu voi avea probleme", se destăinuie. Dincolo de antrenamentele de la orele intensive de sport, lui Bogdan îi place să-şi omoare timpul jucând tenis de masă sau biliard, dar şi şah, table, remmy. „Atât sportul în sensul de mişcare dar şi sportul minţi se află într-o strânsă legătură. Numai aceia care ştiu să combine cele două aspecte, pot cu adevărat atinge o stare de împlinire sufletească, de relaxare", se destăinuie. Întorcându-se pe terneul de sport, Bogdan a continuat alergările, convins că trebuie să recupereze timpul cât am stat de vorbă.


Întrebări şi răspunsuri


Vrei să faci sport de performanţă pe viitor?
B.V. Voi face sport tot restul vieţii. Că să ajungi însă în fruntea ierarhiei trebuie să depui foarte multe sacrificii.Am simţit-o pe pielea mea la prima medalie. Cred că sunt un pic comod, aşa că voi face sport doar pentru sănătatea mea.
Mai ai pe cineva în familie care face sport?
B.V. Fratele meu joacă şi el fotbal la o echipă de club. Aşa că de fiecare dată discuţiile în familie legate de sport, de cine este mai bun, mai tehnic, mai rapid sunt la ordinea zilei.


Ce-i place
Se relaxează ascultând muzică de toate genurile, uitându-se la filme sau stând ore în şir în faţa calculatorului. Petrecerile cu prietenii sunt la loc de cinste.
Nu-i place
Dezavueză pe aceea care fac glume proaste, nesăbuite. Are mereu un „dinte" împotriva oamenilor neserioşi. Nu se dă în vânt după mâncare gătită.

profil
NĂSCUT: 13 februarie 1992, la Râmnicu Vâlcea
STUDII: elev clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite