Râmnicu Vâlcea: Biserica îi ajută pe săraci, oferindu-le cozonaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului oferă 200 de pachete familiilor nevoiaşe. În centrele de bătrâni şi de copii se dau cadouri.

În Săptămâna Luminată, Arhiepiscopia Râmnicului desfăşoară mai multe acţiuni sociale filantropice, împărţind cadouri şi ajutoare celor aflaţi în suferinţă. Preotul Ion Predescu, conslier Social-Misionar la Arhiepiscopia Râmnicului, ne-a spus: „În preajma marilor praznice ale Bisericii Ortodoxe, ne gândim la cei neajutoraţi material, la cei cu handicap sau care sunt bolnavi. În această săptămână, Liga Femeilor Ortodoxe împarte pachete constând în alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte".

image


Elevii au ajutat la strângerea de îmbrăcăminte


Pe una dintre aleile Arhiepiscopiei, într-un spaţiu unde a funcţionat o magazie, s-au adunat oameni nevoiaşi din tot judeţul, care primesc cadouri oferite în urma unei anchete sociale. „Articolele de îmbrăcăminte au fost strânse cu ajutorul copiilor de la Şcoala Take Ionescu sau de la Liceul Pedagogic, Colegiile Mircea cel Bătrân şi Lahovari, voluntarii de la Centrul de Informare Comunitară sau au fost aduse de credincioşii din oraş. Primăria Râmnicului a oferit alimente", ne-a spus Marinela Neagu, preşedinta Ligii. Filofteia Boişoreanu (50 ani), de fel din Perişani, ne-a spus: „Sunt o femeie săracă, care am doi copii, liceeni ,de întreţinut şi n-am nicio sursă de venit. Am avut pensie de handicap, dar mi-a fost tăiată şi îmi este foarte greu să supravieţuiesc".

image

Filofteia Boisoreanu primind ajutoare

Arhiepiscopia Râmnicului împarte azi şi mâine cadouri şi la centrele de bătrâni şi asistaţi social din Milcoiu, Drăgăşani şi Lungeşti dar şi la centrele de copii, băieţi şi fete, din Râmnicu Vâlcea. La cantina Arhiepiscopiei, celor 75 de asistaţi care servesc zilnic masa, le vor fi înmânate şi pachete din care nu vor lipsi cozonacul şi ouăle roşii. „Dincolo de latura materială, vom pregăti populaţia şi duhovniceşte. În această săptămână asigurăm asistenţă religioasă şi în spitale, unităţi militare, în centrele de bătrâni şi copii, populaţia fiind invitată să se spovedească şi împărtăşească", a mai spus părintele Predescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite