Râmnicu Vâlcea: Birocraţia a lăsat angajaţii de la Medicina Legală fără salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicina Legală a trecut în subordinea Institutului „Mina Minovici" iar şefii acestuia evită să explice situaţia în care s-a ajuns.

Angajaţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Vâlcea n-au primit salariile pe luna august, iar zvonurile care circulă sunt că atunci când se vor da, acestea vor fi înjumătăţite. Şeful SML Vâlcea, medicul legist Florian Ghiţă, ne-a spus: „Prin Hotărâre de Guvern, SML a fost trecut de Institul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» Bucureşti. Până acum ne luam banii pe circuitul Ministerul Sănătăţii- Spital-SML, acum şefii din INML-ul dau din umeri. Am sunat de nenumărate ori să-mi dea o explicaţie clară ce se întâmplă cu noi, dar conducerea Institutului evită să vorbească. Presiunea angajaţilor a crescut foarte mult, oamenii îmi cer un răspuns clar când vor primi banii şi nu ştiu ce să le spun, mai ales că am aflat că salariile care ni se vor da, nu se ştie când, vor fi înjumătite. Zile acestea voi pleca la Bucureşti poate aflu ce se întâmplă cu noi".


Se alege praful de medicina-legală


Un alt medic legist, Ioan Neamu, ne-a spus: „Tot ce se întâmplă cu noi este o mare brambureală. Dacă mai avem reactivi, benzină pentru deplasare, este pentru că şeful nostru, dr. Ghiţă, a fost un om care a lucrat în administraţie şi a făcut eforturi foarte mari să nu ducem lipsă. Dar la ce folos că noi, angajaţii, nu avem bani. Eu am copil în Bucureşti, i-am cumpărat un apartament cu două camere şi acum mă văd în imposibilitatea să mai achit ratele la bancă. Oricum, bine nu va fi!", a spus medicul. Supărat de situaţie, şeful SML Vâlcea, dr. Ghiţă, afirma: „O să punem lacătul pe uşă şi închidem. Praful se alege de toate". În SML-urile din celalte judeţe, haosul este la fel de mare.


Poliţia Vâlcea mai are de plătit 200.000 Ron către SML


Serviciul de Medicină Legală Vâlcea are un număr de 18 angajaţi, pe lângă trei medici lucrând şi autopsieri, şoferi, laboranţi, asistente. De 20 de ani încoace plata angajaţilor s-a făcut prin Direcţiile de Sănătate Publică către Spital, fondurile colectate de serviciu fiind dirijate la nivel central. Printre cei mai mari datornici către SML Valcea este Poliţia Vâlcea. Aceasta şi-a achitat recent jumătate din sumă, datoria rămânând acum la 200.000 Ron.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite