Râmnicu Vâlcea: Bianca Ionescu va cânta la Cerbul de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu excelează doar în domeniul muzical, ci şi la celelalte materii. Nu s-a hotărât încă ce facultate va urma pentru că îi plac toate domeniile.

profil


NĂSCUTĂ - 26 februarie 1993, la Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.


IDEALURI - Să continue studiile în domeniul muzicii.


   Bianca Ionescu s-a apucat să studieze pianul de la vârsta de cinci ani. „La grădiniţă educatoarele au văzut că eu cântam tot timpul. I-au chemat pe părinţi să le spună că eu am talent la muzică şi să mă dea să studiez un instrument. Cântam prin casă, pe stradă, orinunde mă aflam. Părinţii m-au dat la pian la doamna Doina Olteţeanu. Eram aşa de mică încât nu ajungeam bine nici la pian", povesteşte Bianca. Din clasa I-a, eleva studiază pianul cu doamna profesoară Cristiana Lazăr de la Liceul de Artă. De doi ani Bianca face şi canto la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Vâlcea cu soprana Camelia Clavac. Anul trecut a participat la primul concurs de muzică uşoară „Un talent înăscut", unde a obţinut locul III pe judeţ. În aprilie 2010, Marian Giuran, inspector de muzică, în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Vâlcea i-a cerut Biancăi să meargă la preselecţia care avea loc pe judeţ pentru „Cerbul de Aur Junior". „Domnul inspector a zis că am voce şi că ţine neapărat să particip. Am mers la Colegiul Naţional Matei Basarab din Râmnic, unde a avut loc preselecţia şi din 300 de copii care au participat, au fost aleşi 10, printre care şi eu", spune eleva.


„Sunt de părere că muzica te ajută să îţi dezvolţi intelectul"


  La preselecţia pentru „Cerbul de Aur Junior", Bianca a interpretat melodia „Poate eu, poate tu" de Narcisa Suciu. „Preselecţia a fost interesantă. Am văzut cum trebuie să te porţi pe scenă, iar juriul ne-a dat sfaturi, pe marginea interpretării", spune Bianca Ionescu. Semifinala concursului va avea loc la Bucureşti, iar finala se va desfăşura la Piatra Neamţ, în luna august. Eleva face pregătire scenică cu inspectorul Giuran şi pentru voce cu soprana Clavac. „Sper să am o prezenţă bună şi să nu dezamăgesc profesorii", precizează Bianca. În timpul liber, eleva compune melodii şi se acompaniază la pian. „Încă le orchestrez şi sper să le şi înregistrez ca să se vadă munca pe care o depun acum", mărturiseşte Bianca. De un an, eleva studiază în liceu şi vioara. I se pare puţin cam ciudată ca instrument pentru că poziţia degetelor e diferită, faţă de pian. „Eu sunt de părere că muzica te ajută să îţi dezvolţi intelectul şi nu degeaba se spune că are legătură cu matematica", susţine eleva. Bianca învaţă foarte bine la toate materiile şi un domeniu care îi place mult e istoria muzicii. Din această materie află foarte multe lucruri interesante legate de stilurile de muzică din trecut, formaţii foarte vechi, care sunt adevărate exemple de urmat pentru elevii care vor să devină muzicieni în ziua de azi.

ce-i place


Să înveţe din fiecare experienţă lucruri noi, să asculte muzică, să danseze, să iasă în oraş cu prietenii şi să se plimbe în natură.


ce nu-i place


Persoanele ipocrite şi cele care nu au perspective de viitor. Nu îi place că multe persoane talentate rămân în umbră pentru că nu au bani ca să iasă în faţă.


Întrebări şi răspunsuri


Care sunt interpreţii tăi români preferaţi?


B.I.:  Îmi place Laura Stoica, Luminiţa Anghel şi Paula Seling. Din interpreţii străini îmi admir pe Beyonce şi Uni Houston pentru că au voci superbe.

Ai o materie preferată?


B.I.
: Sunt cam nehotărâtă pentru că îmi plac toate. Nu ştiu încă în ce direcţie să merg. De exemplu, îmi place matematica la fel de mult ca şi muzica. O materie de care nu pot să mă despart e şi istoria.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite