Râmnicu Vâlcea: Beatrice Iacob, micuţa dansatoare cu suflet de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A câştigat zeci de diplome şi medalii la concursurile de dans sportiv la care a participat. Ambiţioasă şi luptătoare este totodadă şi o elevă cu rezultate şcolare excepţionale.

NĂSCUTĂ. 2 decembrie 1999, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Elevă în clasa a IV-a la Şcoala Nr. 10 din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Îşi doreşte să ajungă antrenoare de dans.
Beatrice este o fetiţă zglobie, plină de viaţă şi foarte ambiţioasă care face dans sportiv de câţiva ani şi a reuşit să impresioneze cu talentul său. Am descoperit-o la şcoală alături de colegii ei din clasa a IV-a, copii minunaţi îndrumaţi de învăţătoarea Adriana Statie. „Pot spune că pasiunea mea este dansul. Am descoperit asta într-o zi, la şcoală când o colegă mi-a spus că merge la dansuri, am însoţit-o şi de atunci nu m-am mai putut lăsa", povesteşte micuţa Beatrice. Fetiţei nu i-a fost însă foarte uşor, iar aproximativ doi ani de zile a fost nevoită să danseze fără partener. „Practic m-am «îmbolnăvit» de dans şi nu am mai putut renunţa. Au fost şi momente dificile, dar am reuşit să trec peste ele, iar acum am şi un partener de dans cu care mă înţeleg foarte bine", completează Beatrice Iacob.


„Inimă Neînfricată"


Luptătoare, tenace şi foarte muncitoare micuţa se pregăteşte cam 12-15 ore pe săptămână. „Părinţii mă mai alintă uneoi şi îmi spun «Inimă Neînfricată» pentru că înainte de mă naşte, mama s-a uitat la acel film, iar eu sunt o luptătoare, exact ca personajul principal din peliculă", povesteşte Beatrice. De-a lungul anilor, fetiţa a dansat la zeci de concursuri şi a participat la competiţii în toată ţara. A fost recompensată cu zeci de diplome şi medalii şi a obţinut locuri fruntaşe la majoritatea festivalelor de dans sportiv la care a aparticipat. De asemenea, Beatrice a obţinut premii importante şi la concursurile şcolare. „Am fost prima calificată la un concurs de creaţie literară şi am obţinut premii şi diplome la concururile de matematică, de limba şi literatura română sau la cele de engleză", povesteşte micuţa. Delicată, sensibilă şi extraordinar de ambiţioasă, Beatrice reuşeşte să îmbine foarte bine pasiunea pentru dans cu şcoala.


Doreşte să ajute animalele care suferă


Niciodată nu se plânge că nu are timp pentru ceva şi chiar şi atunci când se întoarce în miez de noapte de la concursurile de dans, niciodată nu lipseşte de la şcoală. Îi plac foarte mult animalele şi nu înţelege de ce oamenii nu se comportă întotdeauna frumos cu ele. „În urmă cu ceva timp am făcut la şcoală un proiect şi am strâns semnături ca să putem înfiinţa un adăpost pentru câinii maidanezi. Îmi doresc foarte mult să pot ajuta animalele care suferă şi îmi doream să devin medic veterinar", mai spune fetiţa. Cei care o cunosc, spun că este un copil cu un suflet minunat, de o bunătate rară. Elegantă şi distinsă, mereu atentă la ţinuta sa şi la gesturi, fetiţa povesteşte că deşi are un program extrem de încărcat, reuşeste să aibă o copilărie normală. „Contează foarte mult cum îţi dozezi timpul. Eu am timp de lecţii, de dans şi de joacă. Încă îmi place să mă joc cu păpuşile şi cu surioara mea de numai doi anişori pe care îmi doresc neapărat să o învăţ să danseze", mai spune Beatrice Iacob.


Întrebări şi Răspunsuri
Care este materia ta preferată la şcoală?
Îmi place foarte mult limba engelză şi am reuşit să obţin şi nişte rezultate foarte bune, la toate concursurile la care am partticipat până în prezent. Pot spune că îmi place foarte mult şi limba şi literatura română.


Care este stilul tău preferat de dans?
Pot spune că ador să dansez. Îmi plac în special dansurile Latino, iar stilul preferat este Cha-Cha. Mi-aş dori ca în viitor să pot înfiinţa un club, unde să am posibilitatea să îi învăţ tainele dansului pe toţi copiii.
Ce-i place
Îi place să meargă la mare, să plece în diferite excursii. De asemenea, îşi alege ca model oamenii puternici şi buni la suflet.
Ce nu-i place
Nu suportă fotbalul. Nu îi plac nici oamenii care se ceartă sau care generează conflicte de orice fel. Nu îi place violenţa.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite