Râmnicu Vâlcea: Baza de date a compania de licitaţie eBay, spartă de un drăgăşenean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania a fost prejudiciată cu 3.000.000 USD. Tânărul a mai retras din ATM de pe carduri emise în Italia, 300.00 USD.

În acest moment la Tribunalul Vâlcea se judecă dacă var fi arestaţi trei din membrii uneia dintre cele mai mari reţele de hackeri din România. Liviu Mihail Cincioiu (21 ani), din Drăgăşani, capul unei reţelei a fost reţinut împreună cu Nicolae Vlăduţ (24 ani), din Olanu şi Călin Ardelean (25 ani), din Arad. Cincioiu coordona o reţea în care mai sunt cercetate în libertate alte cinci persoane, una dintre ele, Vasile Ciorhan (25 ani), din Rm. Vâlcea fiind arestat într-o altă cauză pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. Timp de un an şi jumătate un procuror de la DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea, trei ofiţeri de poliţie şi agent al US Secret Service de la Ambasada SUA la Bucureşti dar şi autorităţi judicare italiene au studiat activitatea infracţională a grupării.


Capul reţelei, împătimit al jocurilor de noroc


Liviu Cincioiu a lansat în 2009, două atacuri tip phishing asupra a 1784 de angajaţi ai Companiei eBay şi 1521 de angajaţi ai Companiei eBay.Inc, sustrăgându-el ID-ul şi parola. El a accesat neautorizat şi a pătruns în baza de date a acestora a sustragându-le documente interne şi fişiere, printre care şi o aplicaţie utilizată de angajaţii eBay pentru interogarea bazelor de date cu clienţii companiei şi tranzacţiile desfăşurate de aceştia. Tot în 2009 a lansat un nou atac informatic asupra unui număr de 417 angajaţi ai companiei cărora le cunoştea datele de identitate şi adresele de e-mail, încălcând normele de securitate ale reţelei şi pertubând grav funcţionarea sistemului de licitaţii. Aproximativ 1183 de utilizatori legitimi ai companiei le-au fost sustrase conturile. „Cincioiu a cheltuit o mare parte din sumă, aproximativ 300.000 de USD la jocurile de noroc şi maşinuţe", a spus scms. Emilian Muşulete, purtătorul d e cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


Clienţi italieni, păgubiţi


Prejudiciul Companiei eBay este 3.000.000 USD, 24 de ingineri de sistem trebuind să lucreze pentru a remedia pagubele produse de drăgăşenenan. Prin obţinerea unor date de identificare ale unor carduri emise de bănci din Italia, Concioiu a mai efectuat operaţiuni de retragere în numerar din ATM-uri, însuşindu-şi suma de 300.000 euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite