Râmnicu Vâlcea: Bătălie pentru numai 11 posturi titularizabile în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurele posturi de titualar în Râmnic scoase la concurs sunt la Liceul de Artă şi la Colegiul Tehnic Energetic. În acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a scos pentru titularizare 63 de posturi, însă majoritatea sunt la şcoli şi grădiniţe din mediul rural.

Absovenţii de facultate din acest an, dar şi cadrele didactice care nu au reuşit să obţină o notă favorabilă la concursurile de titularizare organizate în anii precedenţi, se „bat" acum pentru zece posturi de titular la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea şi unul de profesor de sport la Colegiul Tehnic Energetic. „Este vorba despre trei posturi de profesor de artă vocală-canto şi şapte postruri de profesor de muzică instrumentală, la diferite instrumente scoase pe lista de titularizare. Aici, la Liceul de Artă este o situaţie mai deosebită, profesorii titularizându-se mai greu la aceste materii", a declarat Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. În rest, toate posturile titularizabile sunt la unităţi şcolare din judeţ.


Titularizare în mediul rural


„Sunt scoase la concurs 11 posturi de educatoare la Grădiniţele din localităţile Balota, Măldăreşti, Copăceni, Bălceşti, Otetelişu, Roşiile, Stoileşti, Cernişoara, Şuşani, Tetoiu, Câineni. De asemenea, mai sunt posturi de profesori la Liceele de la Bălceşti, Horezu sau Grădiştea", a completat Ana Maria Floroiu. Majoritatea celor care au văzut însă listele se declară foarte nemulţumiţi. „Eu locuiesc în Râmnicu Vâlcea şi mă chiunui de doi ani de zile să găsesc un post de profesor de limba română pe care să mă pot titulariza. În oraş nu este nimic disponibil, dar am observant că nu sunt nici la şcolile din apropierea oraşului. Este inuman să mă duc la 120 de kilometri distanţă de casă, să fac naveta la Bălceşti, de exemplu, pentru că am văzut că acolo ar fi un post anul acesta", a precizat Andreea Dumitraşcu din Râmnicu Vâlcea. Cele mai multe posturi titularizabile, patru, sunt la Bălceşti, la Grupul Şcolar Petrache Poenaru. Aici sunt disponobile un post de profesor de limba română, unul de filosofie, unul de engleză şi unul de franceză.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite