Râmnicu Vâlcea: Bac-ul Internaţional, o prioritate pentru profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru dascăli vâlceni se vor specializa în străinătate
Patru dascăli vâlceni se vor specializa în străinătate

Dascălii de la Colegiul Mircea cel Bătrân fac demersuri pentru autorizarea şcolii în acest sens. Patru profesori se vor pregăti la la Bruxelles şi Paris pentru ca elevii vâlceni să poată primi o diplomă de bacalaureat internaţional.

În perioada 1 august 2010 - 31 ianuarie 2012, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Râmnic în parteneriat cu Şcoala Galicea implementează proiectul POSDRU „Profesori în societatea cunoaşterii". Valoarea proiectului e de 878.284,00 lei, iar cofinanţarea e în cuantum de 17.566,00 lei, fiind asigurată de Primăria Râmnicului. În cadrul proiectului se desfăşoară o serie de ateliere de lucru pentru profesorii debutanţi.

În plin proces de acreditare

„În perioada iunie-iulie 2011 vor fi accesate atelierele de lucru destinate profesorilor debutanţi în programul Bacalaureat Internaţional. La acestea vor participa profesorii din echipa implicată în derularea Bacalaureatului Internaţional de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", fie direct, fie prin formare online. Colegiul nostru se află în plin proces de acreditare a şcolii pentru a oferi elevilor programul Bacalaureat Internaţional ca alternativă educaţională în învăţământul public preuniversitar din România", a declarat Ana Maria Arişanu, managerul proiectului. Implementarea programului „Diploma - Bacalaureat Internaţional" are caracter de noutate nu numai pentru liceul Mircea cel Bătrân, ci şi pentru România, la nivel de şcoli publice. „Scopul atelierelor este acela de a ne familiariza cu noutăţile, de a conştientiza ce măsuri trebuie întreprinse pentru ca implementarea proiectului să se realizeze cu succes. Anual organizaţia Bacalaureat Internaţional organizează ateliere de pregătire în diverse locaţii, participarea fiind o condiţie necesară pentru autorizarea finală a şcolii", mărturiseşte Antonia Haler, unul dintre profesori participanţi la proiect. Programul atelierelor Bacalaureat Internaţional este: Creativity Action Service, Paris 2 - 4 iulie la care va participa profesor Antonia Haller, Mathematical Studies HL (High Level), Bruxelles 2-4 iulie, profesor Roxana Aron, General Language B, Bruxelles 2-4 iulie, profesor Floriana Alexandru Gruia, Computer Science, Bruxelles 2-4 iulie, profesor Ana Maria Arişanu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite