Râmnicu Vâlcea: Aurora Ungureanu îi consideră pe copii balsam pentru suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este educatoare la una dintre cele mai bune grădiniţe din oraş. Pasiunea pe care o pune în munca sa, a transformat-o în una dintre cele mai iubite cadre didactice.

NĂSCUTĂ. 27 august 1963 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Liceul Pedagogic din Râmnicu Vâlcea.
FAMILIE. Căsătorită, are un băiat.


Persoană comunicativă, activă şi deschisă, educatoarea Aurora Ungureanu povesteşte că visul său cel mai mare, încă de când era doar o copiliţă, a fost acela de a deveni cadru didactic. „Meseria aceasta este una unică şi foarte frumoasă. Eu dacă ar fi să o iau de la capăt tot educatoare m-aş face", povesteşte Aurora. Fiică de cadre didactice, femeia a avut şansa să crească într-o familie deosebită, părinţii având grijă să îi prezinte meseria de dascăl ca pe ceva extraordinar. „Încă din copilărie mi-am dorit să mă fac educatoare. Copiii sunt balsamul sufletului meu ", argumentează Aurora Ungureanu. Imediat după ce a terminat Liceul Pedagogic Aurora a avut şansa să lucreze la o Grădiniţă Specială din Râmnicu Vâlcea. „Primii ani din cariera mea au fost poate cei mai frumoşi, dar cu siguranţă pot spune că au fost şi cei mai grei. Am lucrat cu micuţii cu dizabilităţi, care nu aveau pe nimeni pe lume, decât pe noi, cadrele didactice", îşi aminteşte Aurora Ungureanu.


Mica familie de la grădiniţă


Bineânţeles că la început, acomodarea a fost foarte grea, dar apoi lucrurile s-au schimbat. „Mă ataşasem foarte mult de copiii de acolo, de fapt, fiecare dintre cadrele didactice păţise la fel. Nu exsita sărbătoare în care să nu îi luăm pe micuţi acasă, mergeam alături de ei în excursii sau la plimbare în parc", povesteşte educatoarea. Ulterior, Aurora s-a mutat la Grădiniţa cu Program Prelungit Nord 2, unde lucrează şi în prezent. De-a lungul anilor a participat cu micuţii săi la foarte multe concursuri şi competiţii şi s-a implicat în zeci de programe educative. Tot copiii au ajutat-o să treacă şi peste un moment foarte greu din viaţă, cum a fost pierderea tatălui. „Noi suntem la grădiniţă ca o mică familie, iar zâmbetul lor şăgalnic, energia lor şi frumuseţea lor interioară m-au ajutat să trec mai uşor peste anumite momnte mai dificile din viaţa mea", completează Aurora. Educatoarea povesteşte că pentru a avea succes în ceea ce face, un cadru didactic trebuie să aibă foarte multă răbdare. „Copiii sunt foarte inteligenţi, dar se plictisesc foarte repede şi trebuie să le captezi mereu atenţia cu ceva nou. Noi ne jucăm, învăţăm, facem exerciţii sportive, dar în acelaşi timp admirăm cerul, norii soarele sau chiar pomişorul din faţa grădiniţei, care tocmai a înflorit", se destăinuie Aurora Ungureanu. În puţinul timp liber care îi mai rămâne, educatoarea se gândeşte tot la micuţii de la grădiniţă pentru care pictează şi creează diferite colaje şi materiale didactice pe care le foloseşte ulterior la clasă. „Îmi place foarte mult să pictez diferite planşe pentru copilaşi. Am realizat de-alungul timpului foarte multe materiale didactice şi îmi place să învăţ tot felul de trucuri noi pentru a le capta atenţia micuţilor la grădiniţă", adaugă Aurora Ungureanu.


Întrebări şi răspunsuri
Cum i-aţi caracteriza pe copiii pe care îi aveţi la grădiniţă?
Un lucru este cert: sunt foarte inteligenţi şi receptivi la tot ceea ce este nou. Asta nu înseamnă că sunt însă mai uşor de stăpânit! Au foarte multă energie, sunt foarte agitaţi şi mereu trebuie să găseşti ceva ca să le captezi atenţia.


Cum reuşiţi să îi faceţi pe micuţi să îndrăgească grădiniţa?
Suntem în permanenţă în căutarea unor metode cât mai atractive prin care să îi educăm pe micuţi şi să îi pregătim pentru viaţă. Studiem mereu pentru a reuşi să îi învăţăm să fie puternici, buni şi altruişti.


Ce-i place


Adoră să îi răsfeţe pe cei apropiaţi şi le pregăteşte mereu tot felul de bunătăţi culinare. De asemenea, îi place să se plimbe în natură şi să asculte muzică bună.


Ce nu-i place


Nu suportă minciuna şi persoanele egoiste. De asemenea, nu îi plac manelele şi nici cei care nu au curajul să spună ceea ce îi nemulţumeşte, direct.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite