Râmnicu Vâlcea: Au rezervări pe trei ani, dar nu au bani de clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Clinica din Călimăneşti poate fi închisă, anul acesta, dacă Consiliul Judeţean nu face rost de opt milioane de lei, să îi despăgubească pe proprietari.

   Clinica Balneofizioterapeutică şi de Recuperare Medicală din oraşul Călimăneşti e una din cele mai căutate din România, ea având în prezent, pacienţi programaţi inclusiv pe anul 2013. Anual, la clinică, beneficiază de tratamente cu apa sulfuroasă din staţiune între 2.500 şi 2.800 de persoane. „În 2010 am avut peste 2.600 de pacienţi. Avem foarte multe solicitări şi suntem în urmă cu programările, în luna februarie 2011, intră la tratament pacienţii din august 2010. Până astăzi, avem toate paturile ocupate până în aprilie 2013", a declarat Teodora Tomescu, şeful clinicii din Călimăneşti. Unitatea are 90 de paturi, iar tratamentul unui bolnav e de 12 zile. Clinica asigură asistenţă medicală de specialitate pentru afecţiuni respiratorii, boli renale, digestive, metabolice, alergice şi reumatism.


CJ trebuie să facă rost de opt milioane de lei


   „Am reumatism şi mă tratez aici de câţiva ani. Curele cu apă îmi fac foarte bine"
, spune pacienta Mioara Văduva din Bucureşti. Deşi, clinica e foarte căutată ea riscă să fie scoasă din circuitul balnear. Clădirea a fost revendicată şi câştigată în instanţă de familia Petrescu. Proprietarii au avut mai multe negocieri cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea şi au acceptat ca instituţia să cumpere clădirea. „Familia vrea opt milioane de lei în schimbul clădirii, dar CJ nu are aceşti bani. Anul acesta CJ trebuie să dea banii proprietarilor ", a spus Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al CJ Vâlcea. CJ a cerut de mai multe ori bani la Guvern pentru a cumpăra clădirea, dar nu a primit niciun leu.


O nouă solicitare de fonduri


  Conducerea CJ va solicita, zilele acestea, din nou fonduri de la Guvern pentru răscumpărarea clădirii. CJ va solicita 3.870.000 lei din fondul de rezervă al Ministerului Sănătăţii pentru situaţii speciale. Reprezentanţii CJ speră ca fondurile să fie alocate pentru a da anul acesta o parte din bani proprietarilor care aşteaptă din 2008.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite