Râmnicu Vâlcea: Au furat motorină de la utilajele Drumurilor Naţionale ca să ajungă în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o noapte de căutări prin lăstărişuri, „turiştii" au fost găsiţi pe malul Oltului, unul dintre ei desculţ şi în chiloţi

Aseară, în apropierea secţiei de Drumuri Naţionale din Seaca, oraş Călimăneşti, a fost mare tevatură. Poliţiştii din Călimăneşti au observat un Citroen, cu buşonul de la rezervor desfăcut, în timp ce era staţionat, iar pe carosabil se vedeau urme de combustibil. Flerul poliţiştilor a funcţionat. În timp ce şoferul, Spiridon C. (24 ani) din Bucureşti şi unul dintre ocupanţi stau de „şase", alţi trei ocupanţi ai Citroenului „operau" la buşonul unei autoutilitare LA, aparţinând secţiei DN Vâlcea. Şeful Poliţiei Călimăneşti, cms. şef Emil Găitănaru, ne-a spus: „La vederea poliţiştilor cei trei care sustrăgeau motorina din rezervor în trei bidoane de plastic au luat-o la fugă prin lăstărişul de pe malul Oltului. Zeci de poliţişti dar şi jandarmi, au început operaţiunile de căutare, iar după aproape o oră a fost prins unul dintre ei, ascuns în vegetaţie, la aproape 200 metri distanţă". Petre Ilie (37 ani) din localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, a fost dus la sediul Poliţiei Călimăneşti.


Drumul spre Paris fără o leţcaie


În casele aflate în imediata vecinătate s-a creat panică. Localnicii s-au alertat ştiind că prin jurul caselor dau târcoale hoţii. Până azi, în jurul orei 4,45 au continuat căutările poliţiştilor şi jandarmilor pentru prinderea şi a celorlalţi doi fugari. Cms şef. Emil Găitănaru, ne-a spus: „La aproape un kilometru, în aval, au fost descoperiţi, în lăstăriş, şi ceilalţi doi. Unul dintre ei căzuse în Olt, motiv pentru care l-am găsit în chiloţi şi desculţ. Cei doi cunoşteau zona fiind dezorientaţi", a spus şeful Poliţiei. Cristescu Constantin (25 ani) şi Vasilică Stancu (32 ani), zis Mura, ambii din Bucureşti, vor fi prezentaţi azi Parchetul Brezoi, pentru audieri. Cei cinci plecaseră din Bucureşti cu intenţia să ajungă în Franţa. „Aşa zişii turişti nu aveau asupra lor decât 140 de euro şi 110 lei, bani insuficienţi pentru a ajunge la destinaţie. Din acest motiv puteau deveni periculoşi, putând oricând să fure ca să îşi procure hrană şi nu numai". Turiştii au cazier, mulţi dintre ei fiind condamnaţi pentru fapte cu violenţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite