Râmnicu Vâlcea: Atribuţiile primarului nu au fost preluate de nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duba poliţiei cu care edilul Gutău a fost dus la Penitenciarul Colibaşi
Duba poliţiei cu care edilul Gutău a fost dus la Penitenciarul Colibaşi

Prefectul nu a emis ordinul de încetare a mandatului lui Gutău, deoarece hotătârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a ajuns la sediul instituţiei.

  De când primăria Râmnicului a rămas fără şef în instituţie domneşte o atmosferă mormântală. Nimeni nu vorbeşte şi nu dă declaraţii. „Deocamdată nu a fost desemnată o persoană care să preia atribuţiile domnului primar. Mai multe informaţii vă pot oferii cei doi viceprimari", a declarat, astăzi, pentru AdS Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei. Viceprimarii Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu nu au comentat nimic. Odată cu hotărârea de condamnarea, care este definitivă şi irevocabilă, Mircia Gutău îşi pierde funcţia de primar al municipiului. „Decizia scrisă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu a ajuns încă la noi, pentru a fi emis de prefect ordinul de încetare a mandatului", a spus Carmen Constantinescu, purtătorul de cuvânt al prefecturii. După emiterea ordinului consilierii locali trebuie să aleagă pe unul dintre viceprimari să îndeplinească atribuţiile primarului, iar în 90 de zile se vor organiza alegeri.


Avocatul lui Gutău a atacat decizia ICCJ


 Primarul Mircia Gutău a fost transferat, ieri după-amiază, împreună cu fostul viceprimar din arestul Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea la penitenciarul de maximă siguranţă Golibaşi, din judeţul Argeş. „S-au efectuat toate procedurile obligatorii legale, în ceea ce îi priveşte pe Mircia Gutău şi Nicolae Dicu şi au fost transferaţi cu o maşină a poliţiei la penitenciarul Colibaşi", a precizat comisarul Gabriel Giubotoiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Octavian Fieroiu, avocatul primarului Gutău a depus ieri o contestaţie în anulare la hotărârea ICCJ. Apărătorul speră să îşi poată scoate clientul din puşcărie prin intermediul unei căi extraordinare de atac. „Este o cale extraordinară de atac şi în principiu există posibilitatea să se răstoarne situaţia. Contestaţia am înregistrat-o ieri la ICCJ şi urmează să se stabilească un termen de judecată", a menţionat Fieroiu. Mircia Gutău şi Nicolae Dicu au fost condamnaţi la trei ani şi jumătate de închisoare de ICCJ, pentru că, în 2006 au pretins 50.000 de euro de la un om de afaceri pentru eliberarea unui certificat de urbanism.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite