Râmnicu Vâlcea: Armand Apostolescu, dansatorul care vrea să devină poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arman Apostolescu, dansatorul care a căştigat multe premii
Arman Apostolescu, dansatorul care a căştigat multe premii

A câştigat zeci de medalii naţionale la concursurile de dans sportiv, iar recent s-a urcat pe podium şi la un concurs internaţional. Ar vrea să se facă ori antrenor de dans, ori poliţist.

Armand a fost cel mai mic dansator care a păşit într-o sală de dans. „Aveam doar trei ani şi jumătate când mama m-a dus la dans şi până la vreo cinci ani mă uitam cu uimire cum ceilalţi copiii mai mari dansau după muzică. Vroiam la baie mai des decât ceilalţi, iar un prieten de-al meu mai mare, Tibi, avea grijă de mine. La trei ani şi 11 luni, îmi aminteşte acum mama, m-am urcat pentru prima oară pe o scenă, la un concurs organizat de Prefectura Vâlcea. M-am intimidat aşa de mult pentru că la un moment dat nu am mai văzut-o pe mama şi am început să plâng şi n-am mai făcut niciun pas. Mai mult decât atât, erau prea multe fetiţe la dansuri şi nu mă simţeam chiar în elementul meu", povesteşte acum dansatorul cu aducere aminte.

„Robinetul" cu medalii este deschis

Primele rezultate la dans sportiv le-a avut în anul 2005 când la Cupa Vâlcii a obţinut locul VII, iar prima medalie, de argint, a câştigat-o în 2007, la un concurs de dans sportiv organizat la Bucureşti. Apoi, câteva luni mai târziu, la Cupa Oriflame, organizată tot în capitală şi la care au participat dansatori numai „unul şi unul" alături de o fostă parteneră, Lorena, a obţinut medalia de aur. De atunci, „robinetul" medaliilor câştigate de Armand a fost deschis, în palmaresul lui adăugându-se zeci de medalii câştigate la concursuri care au avut loc în multe oraşe din ţară. „În cei aproape 10 ani de când dansez am avut foarte multe partenere şi le amintesc pe Raluca, Diana, Lorena, Andrina, Roberta, iar cea alături de care am obţinut cele mai bune rezultate este Laura Stăncescu. Nu pot să spun că de-a lungul vremii nu se mai ivesc mici şicaneli în relaţia cu partenera. Dar sunt o fire liniştită şi depăşesc repede micile scurt-circuitări", povesteşte Armand.

Ori antrenor de dans, ori poliţist dansator

La prima ieşire „în afară", la Concursul Internaţional de Dans Sportiv de la Maribor, Slovenia, din decembrie 2009, dansatorul Clubului „Ru Appolo" din Râmnicu Vâlcea s-a urcat pe podium alături de partenera lui. A obţinut locul II la „juvenile basic only latino", aceeaşi medalie la stilul standard şi medalia de bronz la open standard. Îl întreb pe Armand dacă are un idol în dansul sportiv şi rosteşte numele lui Zedan Ramon, campion naţional la dans sportiv şi pe cele ale antrenorilor lui, Alexandru şi Bogdan Runceanu. Visul lui este să devină un antrenor forte bun de dans sportiv şi să participe pe mai departe la cele mai mari competiţii de dans sportiv din lume. „Dacă nu voi reuşi acest lucru, am să mă fac poliţist şi am să dirijez circulaţia în pas de dans", spune cu umor tânărul dansator.

profil.
NĂSCUT. 29 iannuarie 1998, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elev clasa a V-a B la Şcoala generală nr. 2 I. Gh. Duca

Ce-i place

Este un împătimit al jocurilor pe calculator. Când mai are ceva răgaz, fie joacă fotbal în cartier cu prietenii, fie ascultă muzică. Îi place să mănânce la restaurant. Este un împătimit „câine roşu".

Nu-i place

Are mereu un ac impotriva invidioşilor, a răutăţii pe care de multe ori o afişează cei din jur. Nu-i place să fie ţinut în casă, să i se spună să nu facă un anumit lucru despre care el crede că nu trebuie făcut.

Întrebări şi răspunsuri

Cum face Armand când se supără?

Atunci când nu-mi iese şi nu câştig locul la care aspir, mă stăpânesc cu greu să nu-mi dea lacrimile. Am însă destulă energie să o iau de la capăt, să mă antrenez şi mai mult şi să sper că la concursul următor eu şi partenera vom fi cei mai buni.

Pe cine vrei tu să convingi să înveţe să danseze?

Am un prieten foarte bun, Andrei, în vârstă de 16 ani şi care atunci când merg acasă la el ţine morţiş să-l învăţ să danseze. Uneori îmi mai scapă din mână şi mai cădeam, dar niciodată nu depunem armele.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite