Râmnicu Vâlcea: Antonia Haller îi îndrumă pe liceeni către voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ajuns să predea informatica la colegiul la care a învăţat şi îi încurajează pe elevi să se implice în cât mai multe activităţi extraşcolare.

profil
NĂSCUTĂ. 20 decembrie 1974, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Facultatea de matematică-informatică din cadrul Universităţii din Craiova.
FAMILIE. Căsătorită, are un copil.


Antonia a fost elevă a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, iar de câţiva ani a revenit în cadrul şcolii, dar ca profesor de informatică. „Este o experienţă deosebită să fi elev, iar apoi să revi în aceeaşi şcoală ca dascăl. Eu mi-am dorit din tot sufletul să pot preda în aceast colegiu, a fost visul meu dintotdeauna", îşi începe povestea Antonia Haller. Profesoara spune că în primele luni îi era foarte greu să intre în cancelarie, unde nu îndrăznea să stea alături de foştii ei profesori. „Acum eram colegi şi am descoperit o nouă faţă a dascălilor mei de altă dată. Colegi şi oameni minunaţi cu care se poate colabora şi de la care am avut foarte multe lucruri de învăţat, ca elev şi apoi, ca profesor", mărturiseşte tânăra. În prezent, Antonia ocupă şi postul de consilier educativ al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, coordonând şi consiliind activitatea extraşcolară a elevilor. „Prima probă de foc pe care am trecut-o cu brio în urmă cu câteva săptămâni, a fost organizarea Balului Bobocilor din acest an. Am primit apreciere, atât din partea elevilor şi a profesorilor, dar şi din partea foştilor organizatori, care ne-au asigurat că a ieşit o petrecere cu adevărat reuşită", spune profesoara.


Două pasiuni: informatica şi voluntariatul


Persoană comunicativă, luptătoare şi dornică să se implice în tot felul de proiecte, Antonia mărturiseşte că informatica i-a deschis noi orizonturi. „Catedra de informatică are foarte multe obţiuni pentru elevi. Ei au practic alt acces la informaţie, văd lumea cu alţi ochi. Este vorba de momente diferite, iar acesta este lucrul principal pe care trebuie să îl înveţe elevii", mai adaugă Antonia Haller. O altă activitate în care îi implică şi pe elevii săi, este cea de voluntariat şi şi-ar dori să poată face mult mai multe lucruri în acest domeniu. „De-a lungul timpului, m-am implicat în foarte multe acţiuni de caritate. Visul meu este să reuşesc să introduc voluntariatul în şcoală ca o permanenţă", adaugă profesoara Haller. Tânăra îşi doreşte ca elevii să poată face muncă voluntară în spitale, grădiniţe sau case de copii. „Din păcate, legea nu ne permite în acest moment să ne implicăm mai mult. Ne trebuie anumite cursuri, fără de care nu avem acces ca voluntari în grădiniţe sau case de copii. Dar nu mă voi da bătută, am început deja o serie de demersuri în acest sens, iar în perioada următoare, sper să reuşesc să aduc voluntariatul mult mai aproape de sufletele elevilor", afirmă Antonia.


Întrebări şi răspunsuri
Ce înseamnă pentru dumneavoastră voluntariatul?
Pentru mine este un aspect care ar trebui să ne intereseze pe fiecare, în viaţa de zi cu zi. Eu vreau să dezvolt o mişcare de voluntariat, în primul rând, în cadrul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân şi apoi, dacă se poate, în toate şcolile din oraş.


Ce le recomandaţi elevilor pentru a face performanţă?
În primul rând, seriozitate şi apoi, foarte multă muncă şi uneori şi sacrificii, pentru că nimic nu se poate face dacă nu depui efort. De asemenea, le recomand copiilor să facă mult sport pentru că sportul îi căleşte şi îi transformă în adevăraţi luptători.


Ce-i place
Iubeşte anotimpul iarna şi sportuile „albe", în special ski-ul. Îi place să citească, să fie informată şi este mereu la curent cu ultimele noutăţi ce apar în domeniul informaticii.


Ce nu-i place
Nu suportă ipocrizia şi nedreptatea. De asemenea, nu îi place să vadă cum persoanele din jurul său fac o nedreptate şi întotdeauna ia atitudine împotriva unor astfel de personaje.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite