Râmnicu Vâlcea: Angelica Băcanu îmbină arbitrajul cu atletismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adoră să alerge distanţe cât mai mari şi speră să ajungă o atletă cunoscută. A îmbinat atletismul cu arbitrajul, unde îşi doreşte să aibă rezultate cât mai bune.

Profil.
NĂSCUT: 14 noiembrie 1992, Râmnicu Vâlcea
STUDII: În prezent este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Forestier Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI: Să devină antrenoare de atletism.


Tânăra sportivă a început "să cocheteze" cu atletismul în urmă cu un an şi jumătate, propunerea pentru a alege acest sport venind din partea antrenorilor clubului sportiv CS Chimia Râmnicu Vâlcea. Venind aproape zilnic la antrenamente, Angelica a decis să urmeze această disciplină dar să obţină şi performanţe deosebite. "Am văzut că cel mai bine mă descurc la rezistenţă, aşa că a decis să mă antrenez mai mult să văd unde aş putea ajunge. Acum recunosc că nu aş mai renunţa pentru că îmi place foarte mult" spune atleta. Până acum a participat la cinci-şase competiţii iar cea mai mare dorinţă a sa din prezent este o medalie la Campionatele Naţionale la proba 800-1500 de metri. Pentru a reuşi, atleta se antrenează câte două ore în fiecare zi, alergând distanţe de până la zece kilometri. "Fiecare sportiv ar trebui să fie ambiţios şi să aibă încredere în propriile forţe ca să aibă rezultate. Chiar dacă mai oboseşti câteodată, nu trebuie să te dai bătut" este de părere tânăra. Deşi speră să practice atletismul cât mai mult timp, Angelica s-a gândit încă de acum ce va face când îşi va încheia cariera. După ce va acumula destulă experienţă, sportiva speră să devină antrenoare de atletism, dorind să îi calce pe urme profesoarei sale de la club, Lelioara Alexandrescu.

Arbitrajul, a doua pasiune

De şase luni, Angelica a început cursurile de arbitri la fotbal, dorind să vadă dacă se poate descurca şi acest sport. Nu a lipsit de la nici o sedinţă pentru că îşi doreşte să înveţe cât mai multe lucruri, ca să poată să conducă cât mai bine meciurile de fotbal. "La fel ca la atletism, m-am înscris din curiozitate şi a început să îmi placă. Am învăţat o grămadă de lucruri de la colegii mei şi sper să acumulez mai multă experienţă pentru da randament pe teren" spune Angelica. De câteva luni, eleva a început să "fluiere" la primele meciuri la nivel de copii şi juniori, unde nu a îmtâmpinat probleme. Totodată, tânăra este conştientă că vor urma şi partide mai dificile, dar speră să treacă cu bine de ele, anunţând că nu va da înapoi indiferent de riscuri. "Unii se lasă de arbitraj când dau de greu, eu nu vor face acelaşi lucru, chiar dacă voi fi huiduită la anumite meciuri. Sunt persoane care nu înţeleg că nimeni nu s-a născut învăţat, oricine poate greşi în acest sport. Nu îmi doresc deocamdată să promovez în următoarele divizii, sper doar să rămân în această branşă cât mai mult posibil" anunţă atleta de la Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea.

Întrebări şi răspunsuri:

1)Cum te înţelegi cu colegii din arbitraj?
Deşi mai sunt ceva răutăţi, ne înţelegem bine, deşi ar fi loc şi de mai bine. Faptul că sunt atât arbitru cât şi sportiv, încerc să fie cât mai corectă pentru că ştiu ce este în sufletul fiecăruia atunci când eşti „furat".

2)Cum împaci sportul cu şcoala?
Am un program destul de încărcat, dar fiind o fire ordonată reuşesc să duc la bun sfârşit tot ceea ce îmi propun. Fiecare zi de muncă începe la ora 6 dimineaţa şi se încheie seara târziu.

Ce-i place: Când nu aleargă pe terenul de fotbal sau pe pista de atletism, Angelina preferă să se uite la televizor sau să stea la calculator. Adoră să citească şi să călătorească, sperând ca pe viitor să viziteze două dintre ţările sale favorite: Egiptul şi India.

Nu-i place: Sportiva nu suportă oamenii care promit şi nu se ţin de cuvânt. Când vine vorba de mâncare, evită preparatele prăjite, dar şi anumite legume cum ar fi păstrânacul şi pătrunjelul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite