Râmnicu Vâlcea: Andrei Tolbariu se împarte între cifre şi note muzicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Tolbariu
Andrei Tolbariu

  Îi plac instrumentele muzicale, dar în acelaşi timp şi matematica. Vrea să intre în Fanfara Gabriel Chaborschi ca să vadă lumea.

profil


NĂSCUT - 4 ianuarie 2001, la Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elev în clasa a III-a la Şcoala Generală Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea.


IDEALURI - Să facă carieră în muzică, ori să devină doctor.


  Andrei Tolbariu a fost pasionat de instrumentele muzicale de mic. „De la trei, patru ani ascultam toate genurile de muzică. Mă lipeam pur şi simplu de ecranul televizorului şi doream să cânt şi eu la fel ca muzicienii adevăraţi. Eram foarte atras de chitară, dar mama m-a convins să studiez orga că e mai frumoasă", povesteşte Andrei. Elevul ia cursuri de orgă la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea, în timpul liber. „Fac muzică de un an cu domnul profesor Constantin Andrei. Primele lecţii au fost mai dificile până am învăţat notele muzicale, dar pe urmă mi s-a părut uşor, după ce mi-au luat părinţii şi orgă ca să pot studia şi acasă", mărturişeşte elevul. Melodia preferată a lui Andrei e „Ciuleandra". „În familia mea nu cântă nimeni, doar eu sunt atras de muzică. Vreau ca din acest an să încep cursurile şi la clarinet. E un instrument interesant şi vreau să învăţ şi ceva nou. Vreau să văd care e diferenţa între un instrument cu clape şi unul de suflat", spune elevul.


 Pasionat de matematică


  Andrei Tolbariu e talentat în domeniul muzical. Într-un an a reuşit să treacă de la începători la avansaţi şi dacă va învăţa să cânte la clarinet o să ajungă performer şi va intra în Fanfara Copiilor Gabriel Chaborschi a Palatului Copiilor . La şcoală, Andrei Tolbariu e un elev model şi nu îi place să ia note mici. „Îmi place matematica foarte mult şi particip la concursurile judeţene care se organizează la noi la şcoală. Cel mai mare punctaj, 93 de puncte, l-am avut la concursul de matematică «Evaluare în educaţie». Cifrele mă atrag la fel de mult ca şi notele muzicale. Matematica mi se pare o materie uşoară şi doamna învăţătoare Elena Onogea spune că sunt bun la ştiinţa asta exactă", precizează Andrei Tolbariu. Elevul învaţă foarte bine şi la limba şi literatura română, materie la care are premii, în urma participărilor la concursuri.


Întrebări şi răspunsuri


Practici vreun sport?


A.T.
: Deocamdată nu, dar vreau să o conving pe mama să mă lase să fac tenis de câmp, pentru că fac mişcare, mă dezvolt altfel şi sportul e şi sănătos. Mă va lăsa să fac tenis doar cu condiţia să învăţ la fel de bine la şcoală şi să am timp şi de muzică.


Vrei să faci parte din Fanfara Gabriel Ghaborschi?


A.T.: Da e visul meu, dar cred că mai am nevoie de cel puţin un an de studiu. Dacă o să învăţ să cânt la clarinet aşa cum trebuie am şanse. În fanfară sunt copii pregătiţi, majoritatea dintre ei sunt la liceul de muzică ceea ce înseamnă că sunt mai avansaţi, dar am şansa să ajung ca ei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite