Râmnicu Vâlcea: Andrei Stănculescu pasionat de vioară, premiat la informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cântă la vioară şi pian, dar în acelaşi timp e atras şi de ştiinţele exacte. Are rezultate bune la informatică, matematică şi engleză.

profil


NĂSCUT - 8 decembrie 1995, la Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elev clasa a IX-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.


IDEALURI - să urmeze facultatea de Drept sau Conservatorul.


  Talentul lui Andrei Stănculescu pentru muzică i l-au descoperit cadrele didactice pe când era la grădiniţă. „Îmi plăcea muzica. Cântam mai mereu şi doamnele educatoare spuneau că am o voce frumoasă. Doamnele i-au sfătuit pe părinţi să mă dea la o şcoală de muzică ca să mă perfecţionez", povesteşte Andrei. Părinţii au ascultat de sfaturile educatoarelor şi l-au înscris pe Andrei, în clasa I-a la Liceul de Artă ca să facă muzică. „Am ales vioara. Am vrut să învăţ să cânt la instrumente", declară elevul. Primele ore de vioară i s-au părut grele, dar cu timpul instrumentul i s-a părut foarte uşor. De trei ani face şi cursuri de pian. Pe lângă pasiunea pentru muzică, Andrei e atras şi de informatică şi matematică, materii la care a reuşit să obţină premii la concursuri. Prima competiţie a avut-o la Sibiu, anul acesta, la concursul „DUAP PC". „Am avut de realizat un promo cu numele concursului, dar în care să explicăm şi de ce am participat noi la competiţie. Am folosit nişte poze cu trofee şi premii găsite pe internet în care am spus şi motivele pentru care concurez şi am obţinut locul III", spune Andrei Stănculescu.


  Locul I pe judeţ la concursul de matematică „Cangurul"


  Elevul face informatică cu domnişoara profesoară Algina Tricuţă. Aceasta susţine că, Andrei a reuşit să aibă rezultate la concursurile de informatică pentru că ştie să se documenteze foarte bine de pe site-uri şi să sintetizeze informaţia. Andrei a mai obţinut o menţiune la concursul de informatică „Zborul visul de aur al omenirii" de la Craiova. Anul acesta a participat şi la un concurs de engleză organizat de Fundaţia Dinu Patriciu şi a obţinut premiul III. Andrei Stănculescu s-a clasat pe locul I pe judeţ şi la concursul internaţional de matematică aplicată „Cangurul". Andrei nu e un elev care stă zilnic numai cu cartea în faţă. El e pasionat de călătorii şi sport. „În timpul liber îmi place să călătoresc prin ţară. Avem o ţară foarte frumoasă cu munţi, deltă şi mare", precizează elevul. Împreună cu prietenii se relaxează joacând şah şi pong-pong.

Întrebări şi răspunsuri


Cu ce te mai ocupi în timpul liber?


A.S.: Îmi place darţul. De trei ani îl practic numai că la noi nu sunt spaţii amenajate pentru aşa ceva. Şi tata a fost pasionat de el şi l-a practicat în Bucureşti, unde sunt spaţii pentru aşa ceva. Eu trag cu săgeţi la ţintă, acasă, unde am un joc electronic.


De ce vrei să urmezi facultatea de Drept?


A.S.: Vreau să mă fac avocat ca să îi ajut de oameni să îşi redobândească dreptatea. În ziua de azi se fac pre multe nedreptăţi şi suntem înconjuraţi demultă ură şi indiferenţă. Meseria de avocat e bănoasă şi din muzică e mai greu să trăieşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite