Râmnicu Vâlcea: Andrei Petre, operatorul pasionat de meseria sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Încearcă să surprindă cu camera de filmat cele mai bune unghiuri pentru a arăta realitatea în cel mai clar mod. Consideră că s-a născut pentru meseria de cameraman şi îşi iubeşte actualul job.


profil

NĂSCUT: 14 ianuarie 1982, Râmnicu Vâlcea

EXPERIENŢĂ: De nouă ani lucreză în televiziune

EDUCAŢIE: Universitatea Constantin Brâncoveanu, Finanţe Bănci


FAMILIE: căsătorit


IDEALURI: să lucreze la o televiziune profesionistă din România


 Andrei a fost pasionat de electronică de mic copil, când desfacea orice dispozitiv îi ajungea în mână, să vadă cum funcţionează. La vârsta de nouă ani, a luat râşniţa de cafea şi a desfăcut-o pentru a vedea cum se învârte motoraşul. După ce a absovit liceul, a ajuns să lucreze la o televiziune locală din Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă nu era un cunoscător în acest domeniu, pasiunea sa pentru tehnică l-a ajutat să înveţe destul de repede şi a intrat astfel la montaj, pe ştiri. „Am învăţat foarte multe lucruri. Montajul mi-a fost folositor mai tarziu, când am ajuns să filmez pe teren", spune Andrei. Abilitatea de a surprinde ineditul a făcut ca în scurt timp să fie corespondent la o televiziune cunoscută din Bucureşti.„Chiar dacă au existat obstacole, ca şi în alte meserii, nu am renunţat niciodată la pasiunea mea, sperând să surprind întodeauna cele mai bune cadre la o filmare", spune Andrei.

Îi place să lucreze cu tehnologie avansată

 De doi ani de zile, tânărul cameraman lucrează la o altă televiziune regională care are în dotare o tehnologie mult mai avansată faţă de fostul său loc de muncă. Deşi a intrat, la început, tot pe montaj, Andrei a arătat că poate face faţă şi pe filmare. A ţinut morţiş să asiste şi el la pregătirile colegilor săi care au plecat pe teren, să înveţe să opereze cu camere de filmat mai sofisticate, câştigând şi mai multă experienţă. „Chiar dacă la început era ca pe şantier, am considerat că dacă împreună cu ceilalţi colegi vom munci în aceaşi măsură, putem face lucruri la care nu ne gândeam vreodată" povesteşte Andrei. De-a lungul carierei a participat la tot felul de filmări, unele triste, altele vesele. „Nu pot să spun câte ghionturi şi îmbrânceli am luat dela SPP-işti preşedintelului ţării, dar de dragul celei mai bune imagini, suferă «baba la frumuseţe». Şi la înmormântări sau accidente rutiere a trebuit să mă ţin tare", se destăinuie Andrei.

Ar încerca noi provocări

 Deşi se simte destul de bine la actualul loc de muncă, Andrei mărturiseşte că ar fi tentat să-şi încerce norocul şi la alte posturi concurente din România. „Cred că prin această televiziune s-a văzut că suntem profesionişti şi putem face faţă şi la un nivel mai înalt în mass-media românescă. Noi ne-am făcut cunoscuţi atât în ţară dar şi în străinătate, aşa că pot spune că ne-am format pentru mai multe domenii în televiziune. În ziua de azi, nu poţi să le şti pe toate, pentru că întodeauna apare ceva nou, aşa că în fiecare zi învăţ câte ceva nou", explică Andrei.


Întrebări şi răspunsuri

Ce evenimente îţi place să surprinzi cu camera de filmat?


A.P.: Din toate îndatoririle pe care le poate avea un cameraman, cel mai mult îmi place să filmez în domeniul sportului. Îmi doream acest lucru încă de pe vremea pe când abia intrasem în media şi eram invidios pe alţi cameramani când filmau pe sport, îmi doream să ajung ca ei.

Ce alte domenii din media te mai atrag?


A.P.: De câteva luni, mi-am achiziţionat un aparat foto profesional, pentru că îmi place să suprind anumite cadre fixe. Uneori, o poză poate spune mai mult decât o mie de cuvinte, dacă este făcută cum trebuie. Sper ca pe viitor să progresez şi în acest domeniu.

Ce-i place

Andrei adoră maşinile şi preferă să se plimbe prin cât mai multe locuri din ţară. De asemenea, este un fan al echipei de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, formaţie pe care o urmăreşte mereu atât la meciurile de acasă dar şi din faţa televizorului.

Ce nu-i place

Nu suportă oamenii cu două feţe şi mai ales cei care din invidie nu îl lasă să îţi facă treaba.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite