Râmnicu Vâlcea:Andrei Daniel Cruceru, karatistul îndrăgostit de fotbal şi dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A participat la multe competiţii sportive şi a primit zeci de trofee şi medalii pentru calităţile sale. Este un elev de nota zece care se relaxează pictând şi ascultând muzică pop.

NĂSCUT. 22 martie 1999 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Elev în clasa a IV-a la Şcoala Nr. 10 din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Îşi doreşte să devină un mare antrenor de arte marţiale.


Cu Andrei am făcut cunoştiinţă la şcoala în care învaţă şi m-a impresionat faptul că în ciuda vârstei fragede, ştie exact ce vrea de la viaţă şi are o voinţă de fier în a-şi atinge ţelul pe care şi l-a propus. „Întotdeauna mă gândesc la faptul că Dumnezeu va avea grijă şi va aranja lucrurile în aşa fel încât să mi se îndeplinească toate dorinţele", spune micuţul. De la vârsta de 6 ani, băieţelul a fost îndrumat să meargă la karate. „Mama mea, care a fost şi ea campioană la vârsta de 16 ani, m-a sfătuit să merg la karate. Eu, o moştenesc pe ea şi am ajuns să îndrăgesc acest sport foarte mult, iar între timp, karatele au devenit pasiunea mea", completează Andrei Cruceru. Băieţelul se antreanează câteva ore în fiecare zi şi a reuşit să obţină nişte performanţe extraordinare. „Din anul 2007 de când particip la Campionatul Naţional de Karate am reuşit să obţin pe rând locurile I, II, sau III. De asemenea, în anul 2008 am participat la Campionatul European de Karate, unde m-am clasat pe locul trei la kata individual", povesteşte Andrei Cruceru.


Se antrenează cu fratele lui


Când nu se antreanează la karate, Andrei merge la fotbal unde, de asemenea, a reuşit să ajungă la performnaţe deosebite. „Am câştigat foarte multe competiţii şi trofee la campionaltele de fotbal la care am participat, atât în oraş cât şi în ţară. Acum tocmai m-am întors de la un turneu organizat la Sibiu, unde echipa mea a reuşit să se claseze pe primul loc, şi am învins copiii pregătiţi de Gică Popescu", mai spune Andrei Cruceru. Zilnic, după ce ajunge acasă, băiatul se antreanează şi de cele mai multe ori îl implică în munca sa şi pe frăţiorul său. „Fratele meu este cu doi ani mai mic şi practică şi el karatele. La noi acasă este o «luptă» în permanenţă", glumeşte Andrei. Băiatul face parte din Clubul Sportiv Şcolar din Râmnicu Vâlcea condus de profesorul Mihai Ioniţă. În acelaşi timp, micuţul este activ şi la activităţile şcolare, fiind unul dintre cei mai buni elevi din clasă.


Dansează ca Michael Jackson


Desenele realizate de el au fost premiate la mai multe concursuri de creaţie. „Am obţinut rezultate bune la concursurile de engleză, matematică sau limba română, pentru că îmi plac foarte mult aceste materii", mai spune elevul. De ceva vreme, Andrei a descoperit muzica regretatului Michael Jackson şi uneori petrece zeci de minute în faţa televizorului încercând să înveţe renumitele mişcări ale regelui muzicii pop. „Îmi place foarte mult Michael Jackson, ascult cu plăcere muzica sa şi sunt un fan al stilului său de dans. Am reuşit să învăţ unele mişcări ale artistului şi sunt foarte mândru de asta", mai spune Andrei Cruceru.


Întrebări şi Răspunsuri
Te-ai întâlnit pe la competiţii cu sportivi celebrii?
Da, de-a lungul timpului am reuşit să stau de vorbă cu Cristian Chivu şi cu Gheorghe Hagi. Îmi doresc să ajung şi eu un sportiv renumit şi poate, de ce nu, să reuşesc să le egalez perfoarmanţele sau chiar să le întrec.


Care este dorinţa ta cea mai mare?
Îmi doresc să reuşesc să plec într-un cantonament de pregătire la fotbal cu japonezii. Se vor face selecţii, iar cei mai buni copii vor fi aleşi să joace la echipa de fotbal Milano. Visul meu cel mai mare este să fiu selectat pentru echipa din Milano.


Ce-i place
Îi place să citească, ultima carte citită fiind „Amintiri din copilărie". De asemenea, adoră să picteze, să deseneze şi să asculte muzică. Sportul este pasiunea sa.


Ce nu-i place
Poate pentru că nu a încercat să joace niciodată, nu-i place tenisul. De asemenea, este împotriva violenţei şi nu-i plac persoanele care ascund avevărul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite