Râmnicu Vâlcea: Andreea Miu, dansatoarea care creeazăt roboţii luptători de minisumo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face parte dintr-o trupă de dans modern cu care a câştigat foarte multe premii la competiţii naţionale dar a creat şi roboţi, împreună cu fratelei ei, realizare premiată cu aur şi argint la concursuri internaţionale.

Profil
Născută: 30 noiembrie 1995, la Scorniceşti, judeţul Olt
Studii. Elevă în clasa a IX-a La Colegiul Naţional Gib Mihăescu, din Drăgăşani


Ce-i place
Mereu încearcă să se afle în preajma oamenilor veseli, cei care îi inspiră optimism, în care poţi avea încredere şi care ar putea oricând să îţi dea un sfat sau o mână de ajutor.
Nu-i place
Nu îi tolerează pe oamenii morocănoşi şi pesimişti, care aşteaptă să li se dea totul... pe tavă. Este mereu împotriva minciunii şi a neseriozităţii celor din jur


Andreea esteo fire veselă, mereu încrezătoare în propriile forţe. Îi place mereu să descopere lucruri noi, să experimenteze şi să nu piardă nimic din ceea ce ar putea să însemne pe viitor e experienţă de viaţă care să-I folosească în diverse împrejurări. „Încă de la vârsta de şase ani am început să iau cursuri de dans modern la Clubul Copiilor din Drăgăşani, unde am fost îndrumată de profesoara Adriana Tănasie. Dansul a devenit o parte din viaţa mea, în care am pus mult suflet, multă dăruire. N-am să uit niciodată primul spectacol la Casa de Cultură din Drăgăşani, când privirile oamenilor din sală stăteau aţintite asupra mea, iar ropetele de aplauze au fost o revelaţie pentru mine", povesteşte. Membră a trupei de dans Eurythmics din Drăgăşani, Andreea s-a dovedit că poate să lucreze în echipă. „Am ascultat părerile celorlalţi şi mi-am spus şi eu părerea şi aşa am reuşit ca lucând în echipă să realizez lucruri extraordinare la concursurile naţionale", spune Adreea. Cele mai bune rezultate, locul I, cu Eurythmics, a obţinut la Festivalul „Fantezii de vară", de la Bârlad, din 2007 şi la Festivalul naţional de muzică uşoară şi dans modern de la Timişoara. De-a lungul anilor, Andreea a bătut ţara în lung şi în lat participând la zeci de concursuri.


Minisumo, robotul luptător creat de Andreea şi fratele ei


Cum fratele Andreei, Cătălin, elev în clasa a XI-a A tot la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu" este pasionat de robotică, a reuşit să-I insufle şi sorei lui aceast „microb". „Împreună cu Cătălin am reuşit să formăm o echipă puternică şi să participăm şi la concursuri internaţionale, precum ROBOTOR, desfăşurat în 2011 la Orşova, unde am obţinut două locuri doi şi la INFOMATRIX, desfăşurat tot anul acesta şi tot la Orşova unde am obţinut medalie de bronz într-o confruntare la care au participat adolescenţi din 10 ţări ale lumii". Tânăra dansatoare de la Eurythmics vorbeşte cu dezinvoltură despre universul fascinant al roboticii. „Ca să poţi proiecta şi dezvolta roboţi, trebuie să ai informaţii solide de informatică, fizică şi matematică. Unul dintre proiectele noastre a fost construirea unui Minisumo, un robot luptător care pe baza unor senzori îşi urmăreşte adversarul şi caută să îl împingă în afară din ring. Spectacolul roboţilor luptători are loc într-o arenă cu diametru de 80 de centimetri. După cinci secunde de la începerea luptei, roboţii se caută reciproc unul pe celălalt, iar acela care reuşeşte să îşi împingă adversarul în afara ringului, iese câştigător". Regulile impuse de regulamentele internaţionale sunt foarte stricte: robotul nu trebuie să depăşească în lungime sau în lăţime 10 centimetri, greutatea lui maximă să fie de 0,5 kilograme şi să fie autonom.


Întrebări şi răspunsuri


Ce ţi-ai dori să faci pe viitor?
A.M. Să particip la cât mai multe concursuri pe teme de robotică, să creez noi roboţi şi să îmi leg viitorul de lumea fascinantă din domeniul informaticii de vârf sau al roboticii.


Ce crezi tu despre învăţământul românesc?
A.M. Sistemul educaţional din România este unul extreme de bun în care elevii acumulează foarte multe informaţii. Ca părţi negative aş aminti, toutuşi, numărul prea mare de discipline, schimbările prea dese din învăţământ, manualele alternative şi nu în ultimul rând, lipsa motivaţiei atât din partea profesorilor cât şi a elevilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite