Râmnicu Vâlcea: Anca Motroc, traducătorul care şi-a pus viaţa în slujba copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Motroc
Anca Motroc

Face parte de şapte ani din echipa World Vision şi spune că se simte împlinită când se implică în acţiuni umanitare.

NĂSCUTĂ. 10 octombrie 1967, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir, Sibiu.
FAMILIE. Casătorită are 2 băieţi.


Anca Motroc lucrează ca traducător în cadrul organizaţiei World Vision, filiala Vâlcea, unde a ajuns dintr-o întâmplare. „Despre World Vision am aflat dintr-un ziar, într-o perioadă în care îmi căutam un loc de muncă prin anunţuri. La început am fost suspicioasă, ştiind despre zvonurile apărute după Revoluţie, legate de activitatea unor fundaţii sau organizaţii care s-au perindat prin România şi au făcut mai mult rău decât bine copiilor din ţara noastră. Am citit mai mult, mi-am cunoscut colegii, am văzut rezultate şi copii fericiţi şi m-am convins", povesteşte Anca Motroc. Totul se întâmpla în urmă cu aproape 7 ani, iar de atunci, pentru Anca s-au deschis noi orizonturi. „În prezent, ocup funcţia de traducător în cadrul biroului de Sponsorship World Vision, biroul Rm.Valcea. Iubesc ceea ce fac şi am satisfacţii în fiecare zi”.


Engleza, pasiune de o viaţă


„De-a lungul timpului m-am alăturat colegilor mei în diferite campanii umanitare, am fost voluntar şi am lucrat cu copiii în taberele de vară pe care noi le organizăm şi sprijinim financiar", afirmă Anca. Munca pentru copii şi în folosul copiilor i-a adus Ancăi bucurie şi satisfacţie, iar pe zi ce trece, simte tot mai mult că şi-a găsit menirea şi că nimic nu este întâmplător pe lume. O altă mare pasiune a Ancăi este limba engleză pe care a studiat-o de la o vârstă fragedă şi datorită cărea a avut multe bucurii. „Limba engleza a fost o pasiune pentru mine, care a apărut la vârsta de 5 ani dintr-o curiozitate. Părinţii mei mi-au făcut cadou o carte de poveşti în limba engleză, foarte frumos colorată, pe care însă nimeni nu mi-o putea citi şi traduce. Pentru a putea descifra tainele acelei cărţi, parinţii mei au plătit un meditator care, într-o perioadă scurtă, a făcut minuni cu mine. Am învăţat să scriu şi să citesc în engleza, în condiţiile în care nu ştiam decât alfabetul limbii române", spune Anca.


Întrebări şi Răspunsuri
Cum vă relaxaţi în puţinul timp liber care vă mai rămâne?
Hobbiurile sunt foarte strâns legate de timpul pe care poţi să îl acorzi pentru acestea. De câţiva ani, de când a apărut al doilea copil în familia noastră, nu prea mai am timp pentru drumeţii în natură sau pescuit. Dar mi-a rămas timp să visez la ele, ca la ceva ce-mi doresc foarte mult.


Ce înseamnă World Vision pentru dumneavoastră?
Înseamnă foarte mult pentru că aici am descoperit un colectiv minunat, oameni cu suflet cald care încearcă şi reuşesc să găsească soluţii pentru ca micuţii cu probleme să poată trece mai uşor peste dificultăţile pe care le întâmpină.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite