Ramnicu Valcea: Ana Maria Nicula joacă teatru şi modelează în lut chipurile bătrânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fire sensibilă, îi place să joace teatru, să picteze, să danseze şi să modeleze în lut chipuri de oameni în vârstă. Dacă nu va putea ajunge actriţă, vrea să devină un medic foarte bun.

S-a născut într-o familie de oameni simpli, unde a învăţat ce înseamnă respectul faţă de sine şi faţă de cei din jur. Ana Maria a învăţat să se bucure de lucrurile simple ale vieţii şi să ofere din prea plinul iubirii ei şi celor din jur. „Din clasa I-a, doamna educatoare, Iuliana Duţă, m-a luat sub sub aripa dumneai şi cu căldura şi sensibilitatea cu care-i tratează pe toţii copiii, mi-a insuflat dorinţa de a picta, de a modela, de a cânta, de a face din lucrurile mărunte ale vieţii, bucurii ale vieţii de zi cu zi", povesteşte Ana Maria. Cu pământul cumpărat de educatoare din librării sau luat de la olarii din zonă, în fiecare săptămână, câteva ore pe zi, micuţa dă viaţă unor fiinţe dragi. „La Clubul Copiilor din Horezu am făcut numeroase figuri de oameni. Îmi plac oamenii veseli cărora după ce le surprind chipul, le dau culoare, dinamism, pictându-i", povesteşte.

Bătrânii de la Bistriţa, imortalizaţi în lut

În anul 2009, la concursul oraganizat la o şcoală din Govora, Ana-Maria a obţinut locul I pentru modelaj. Personajele cele mai dragi create de mine şi apreciate la acel concurs au fost oamenii în vârstă. „Am mers la Căminul de bătrâni de la Bistriţa, le-am reţinut chipurile pe retina memoriei şi apoi le-am transpus în lut. Acum, cel mai mult mi-aş dori să fac chipuri de măicuţe", spune eleva. Recent, Ana Maria a început să picteze pe sticlă, iar pesonajele dragi inimii sunt prinţesele, îmbrăcate în rochii frumoase, balerinele, toate degajând o eleganţă a mişcărilor. Fire extrem de sensibilă şi miloasă, eleva ia cursuri de dans artistic. Când ajunge acasă se simte direct răspunzătoarea de „starea de sănătate" a pisicii pe care o tratează dacă ceva nu este în regulă.

Elevă de nota zece

Micuţa modelatoare în lut şi pictoriţă a deveni în numai câţiva ani şi o mică actriţă, făcând parte din echipa de teatru a şcolii. „Am jucat roluri precum «Prinţesa florilor», «Ghiocel», «Copac», «Primăvară», «Fata moşului», cu acest ultim rol obţinând şi un premiu II la un concurs ţinut în Parcul Zăvoi la care au participat foarte multe şcoli din judeţ. Ultima apariţie pe scenă a fost la Concursul Interjudeţean de Teatru «Scena Telentelor» de la Şcoala Generală nr. 4 din Râmnicu Vâlcea unde am avut un rol în piesa Păcală şi am fost premiată pentru autenticitatea costumaţiei", spune eleva. Actorul ei preferat este... Adela Popescu, iar dacă viitorul nu-i va oferi elevei şansa de a deveni un om de scenă, Ana Maria este un copil de nota zece. „Îmi place să înţeleg corpul omenesc, acele mecanisme ale educaţiei pentru sănătate, de care depinde viaţa noastră de zi cu zi. Sigur voi fi un medic bun, dacă n-am să ajung actor", spune eleva.

profil
NĂSCUTĂ: 12 august 1999, la Râmnicu Vâlcea
STUDII: elevă în clasa a IV-a la Şcoala cu clasele I-IV Negruleşti-Bărbăteşti

Ce-i place
Trăieşte într-o lume a copilăriei, în care de la jocul cu păpuşile, până la plăcerea cu care modelează expresiile feţei oamenilor, toate fac parte din universul vieţii de zi cu zi. Pictează cu multă căldură şi iubeşte animalele.

Nu-i place
Detestă totdeauna bădărănismul celor din jur, mitocănia şi lipsa de bună creştere a unora dintre colegi sau a acelora pe care-i întâlneşte în viaţa de zi cu zi.

Întrebări şi răspunsuri

Ce profesie ai vrea să urmezi?
A.M.N. Cred că aş vrea să aleg între a fi medic şi a deveni actriţă. Medic pentru că vreau să îngrijesc pe aceia aflaţi în suferinţă, iar actor pentru că pe aceştia îi consider cei mai minunaţi oameni de pe lume.

Cum crezi că trebuie să fie un actor?
A.M.N. În primul rând un actor trebuie să fie un om vesel şi să aibă mult talent, care se moneşteneşte dar se şi modelează după îndelungi repetiţii în faţa oglinzii şi cu ajutorul unor regizori foarte buni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite