Râmnicu Vâlcea: Alicia Orăcel, actriţa care vrea să devină arhitect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alicia Oracel, actriţa care vrea să devină arhitect
Alicia Oracel, actriţa care vrea să devină arhitect

A participat la zeci de concursuri şi a obţinut medalii şi premii. Iubeşte teatrul şi a jucat în mai multe piese şi scenete reuşind să evolueze alături de actorii de la Teatrului Ariel.

Alicia este o tânără plăcută, inventivă, plină de viaţă căreia îi place să se implice în foarte multe proiecte extraşcolare alături de tineri de seama ei. Eleva face parte din Consiliul Local al copiilor de mai mulţi ani şi a participat la foarte multe competiţii. „Am avut norocul să fiu înconjurată de oameni foarte buni, profesori deosebiţi, care ne-au îndrumat paşii către concursuri şi competiţii şi ne-au ajutat să ne dăm seama care sunt adevăratele valori în viaţă ", povesteşte Alicia Orăcel.

Palatul Copiilor, o sursă nesecată de talente

Tânăra a obţinut premii importante şi diplome la majoritatea concursurilor la care a participat, fiind una dintre cele mai vechi membre a echipei de la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. „Întotdeauna mi-a plăcut să mă implic în tot felul de proiecte şi nu am renunţat niciodată la activităţile pe care mi le-am propus să le realizez. Sunt o persoană ambiţioasă, iar la Palat am descoperit foarte mulţi copii asemenea mie, care ulterior mi-au devenit cei mai buni prieteni", completează adolescenta. O altă mare pasiune a fetei este teatrul şi filmul, ea participând deja la mai multe competiţii de profil. „Am jucat în mai mai multe scenete şi piese de teatru şi am avut foarte mare succes la public. Am reuşit să punem în scenă piesa „Vizită " a lui I.L.Caragiale pe care am jucat-o la Teatrul Ariel", completează Alicia Orăcel. Adolescenta spune că este foarte atrasă şi de design şi arhitectură şi că i-ar plăcea să urmeze o facultate în acest domniu.

Îşi ajută tatăl la redecorarea locuinţelor

„Mă pasionează arta decorativă dar şi aranjarea şi construirea caselor şi îmi doresc să aprofundez aceste domenii pentru că vreau să urmez facultatea de Arhitectură", adaugă Alicia. Tânăra povesteşte că a moştenit această pasiune de la tatăl ei care este un maestru în redecorarea locuinţelor. „Tata a muncit foarte mult ca să ajungă la performanţa de acum. A fost plecat câţiva ani în străinate şi acolo a învăţat foarte multe lucruri noi pe care le aplică cu succes în afacerea pe care a dezvoltat-o la noi în ţară ", mai spune Alicia Orăcel. Eleva povesteşte că de multe ori preferă să meargă alături de tatăl său la muncă pentru a se obişnui şi pentru a învăţa tot ceea ce este legat de amenajările interioare. „Au fost ocazii când am muncit alături de tata şi chiar i-am dat anumite sfaturi legate de amenajrea şi decorarea anumitor locuinţe şi pot să spun că, la final, a ieşit ceva foarte frumos, iar proprietarii locuinţelor au fost încântanţi", adaugă adolescenta.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt pofesorii tăi preferaţi, cei care sunt cel mai aproape de sufletul tău?

În general, mă înţeleg foarte bine cu toţi profesorii de la şcoala unde învăţ, întotdeauna le cer sfatul şi îi consult în toate problemele care apar. Am însă şi două doamne profesoare pe care le îndrăgesc foarte mult, este vorba despre doamna Roxana Bleau şi doamna profesoară Rodica Videanu.

Ce te-a impresionat la competiţiile la care ai participat până acum?

Am fost impresionată de faptul că am avut norocul să întâlnesc elevi foarte bine pregătiţi, din toată ţara, de la care am avut posibilitatea să învăţ o mulţime de lucruri. Competiţiile m-au călit şi m-au făcut mai puternică, mai ambiţioasă şi sper să reuşesc să îmi întemeiez o carieră de succes.

Ce-i place

Adoră să se implice în tot felul de proiecte, să comunice cu tinerii şi să îşi facă noi prieteni. Îi place să citească, să vadă filme bune, dar şi să asculte muzică. Adoră lasagna pregătită de tatăl ei.

Ce nu-i place

Nu suportă oamenii falşi care spun ceva şi fac altceva. De asemenea, nu-i plac conflictele sau să fie implicată în certuri sau neînţelegeri de vreun fel.

NĂSCUTĂ. 23 iulie 1995 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Elevă în clasa VIII-a la Şcoala Numărul 4 din Râmnic.
IDEALURI. Şi-ar dori să urmeze Facultatea de Arhitectură şi Design şi o Facultate de Actorie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite