Râmnicu Vâlcea: Alexandra Ungureanu, o frumuseţe în slujba copiilor cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îi place să pozeze şi a câştigat titlurile de Miss Boboc şi Miss Voluntariat. Vrea să apară în reviste de fashion şi să urmeze cariera de profesor.

profil.
NĂSCUTĂ. 26 ianuarie 1994, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elevă clasa a X-a la Colegiul „Matei Basarab"
IDEAL. Să ajungă un fotomodel de succes

Încă de mică Alexandrei i-a plăcut să fie în centrul atenţiei. „Eram un pic egoistă, iar cu jucăriile mele nu lăsam pe nimeni să se joace. În familie avem un prieten fotograf iar de-a lungul timpului mi-au fost făcute sute de poze. Era plăcerea mea să pozez în diverse ipostaze", povesteşte Alexandra. Ore în şir a petrecut în faţa oglinzii, a probat garderoba atât a mamei dar şi a surorii ei mai mari, le-a probat încălţările. „Credeam cu toată tăria că într-o bună zi o să ajuns şi eu miss", povesteşte. Alteori sta cu ochii aţintiţi către programul televiziunilor, iar emisiunea „Dansez pentru tine" nu o scăpa niciodată.


A făcut fitness la „Roşcaţi"


Dorinică de autodepăşirea, Alexandra s-a înscris la dans sportiv, la o şcoală renumită din Râmnicu Vâlcea. „Am stat, din păcate, foarte puţin, pentru că programul era extrem de încărcat şi acolo se făcea dans de performanţă. Am învăţat valsul şi samba, dansuri care mi-au folosit în concursurile la care am participat mai târziu", ne spune eleva. Primii paşi.. pe role, i-au adus şi câteva amintiri „cu semne". „Pentru că eram abia la început m-am oprit într-un autoturism parcat şi m-am rănit serios la picoare", îşi aminteşte acum cu umor. Din dorinţa de a-şi croi un trup cât mai armonios, Alexandra a început să facă fitness cu „Roşcaţii", doi fraţi care şi-au pus la punct o sală de fortificare a condiţiei fizice. Primele roade ale trudei de a deveni miss au apărut în anul 2009, când fiind elevă în clasa a IX-a la Colegiul Matei Basarab s-a înscris la „Balul Bobocilor" şi a obţinut titlul de „Miss Boboc". „În urma recunoşterii meritelor, au apărut discuţii, pro şi contra, invidia perdanetelor, aş zice eu, firească în cele din urmă. Marele câştig a fost că am început să am mai multă încredere în mine şi mi-am făcut foarte mulţi prieteni", se destăinuie.


În slujba copiilor cu probleme


Tot în 2009, Alexandra a participat la un concurs organizat de un club renumit din Vâlcea, iar într-o confruntare cu elevii din toate liceele Râmnicului a ieşit... semifinalistă. Anul acesta a primit titlu de „Miss Voluntariat 2010", într-un concurs organizat de Organizaţia Non Guvernamentală „Speranţa", prin care s-au strâns fonduri pentru ajutorarea copiilor cu handicap grav care au nevoie de intervenţii chirurgicale speciale la Clinica Universitară din Verona. „A fost un concurs greu în care emoţiile au fost mai mari decât alte dăţi, din juriu făcând parte autorităţi locale, mulţi jurnalişti, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar. De emoţie primul lucru a fost să-mi pun capul pe umărul prietenei mele, Diana, care şi ea a participat la acelaşi concurs", se destăinuie Alexandra.


Întrebări şi răspunsuri
De ce-ai ales să ajuţi copiii cu probleme?
A.U. De foarte multe ori suntem prea egoişti ca să mai privim ce se întâmplă în jurul nostru. Faptul că oamenii îi marginalizează pe aceşti copii, m-a făcut să mă apropii mai mult de ei, pe unii chiar i-am cunoscut şi chiar îi voi ajuta pe viitor, participând la acţiuni de strângere de fonduri prin şcoli.
Ce carieră ai vrea să îmbrăţişezi pe viitor?
A.U. Aş vrea să apar pe paginile revistelor de specialitate de fashion, dar în caelaşi timp vreau să urmez chemarea de profesor. Îmi place să ajut copiii şi aş vrea ca viaţa mea să fie legată de munca alături de elevi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite