Râmnicu Vâlcea: Alexandra Lumînariu cântă la pian şi scrie proză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are premii naţionale şi internaţionale la concursurile de pian. Creionează modele de haine şi se relaxează în timp ce scrie proză scurtă.

profil


NĂSCUTĂ - 23 martie 1998, Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elevă în clasa a V-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.


IDEALURI - Să devină un dizainăr vestimentar de renume.


   Alexandra Lumînariu s-a apucat să studieze pianul în clasa I-a. „Prima dată nu ştiam ce e un pian, dar uşor m-am obişnuit cu el şi a început să îmi placă. Primele ore mi s-au părut plictisitoare, dar apoi totul a fost frumos şi am început să merg la concursuri", povesteşte Alexandra. Primul concurs la care a participat eleva a fost „Marele Premiu" la palatul Copiilor din Râmnic, unde a obţinut locul III. „Am avut mari emoţii pentru că juriul se uita foarte atent la mine, iar pe mami nu au lăsat-o să mă filmeze", spune Alexandra. Eleva a mai participat în ultimii trei ani şi la faza zonală a Olimpiadei de Interpretare Muzicală unde a luat, menţiune, locul III şi II. „Sper ca la anul să obţin locul I la această olimpiadă", spune Alexandra. A mai obţinut locul I şi premiul de excelenţă la concursul naţional de pian „J.S.Bach" de la Cluj. Un alt premiu cu care se mândreşte foarte mult Alexandra, e cel obţinut, în 2009, în Franţa la concursul internaţional „SIMONE DELBERT- FEVRIER" de la Nisa. „Am luat locul I şi a fost o mare surpriză. Am văzut Coasta de Azur care mi s-a părut foarte frumoasă. Au nişte pietre haioase. Am fost şi la Monaco şi la Cannes", spune Alexandra. Eleva face pian cu profesoara Doina Olteţeanu şi participă pe 15 mai 2010, la concursul internaţional de pian din Franţa „Musical de France".


 Scrie poezii şi proză scurtă


   Eleva e talentată la desen şi în timpul liber îi place să facă în creion şi cărbune natură moartă, obiecte şi haine. „Fac modele de bluze, pantaloni şi îmi place să le asortez între ele. Am peste 60 de schiţe cu modele de haine şi rochi. Eu abordez un model mai clasic. Dizainării de la noi fac, fac rochii pompoase şi nu îmi plac. Stilul meu e ceva simplu", ne dezvăluie Alexandra. În timpul liber, eleva scrie poezii şi proză scurtă. „De mică mi-a plăcut să scriu. În clasa a II-a am scris un mini roman de 35 de pagini, pe care îl am. Se numeşte «O călătorie în Univers». E o poveste cu un băiat care îşi doreşte să ajungă în Univers de ziua lui şi toţi copiii râdeau de el. Băiatul se împrieteneşte cu nişte stele, ajunge în Univers, unde o ajută şi pe regina Uranus să îşi găsească soţul, după care se întoarce cu bine acasă", ne povesteşte pe scurt Alexandra. Eleva scrie acum o carte pentru fete. Ea se numeşte „O alegere grea". E vorba de o fată care trebuie să aleagă între a merge la o prezentare de modă care o poate face celebră şi petrecerea celor mai bune prietene ale ei.


ce-i place


Să călătorească şi să vadă cât mai multe lucruri noi, să iasă în parc cu prietenele, să deseneze şi să meargă la shopping în Mall.


ce nu-i place


Detestă legumele, se plictiseşte atunci când repetă la nesfârşit anumite melodii. Nu suportă oamenii mincinoşi şi nepunctuali.

Întrebări şi răspunsuri


Participi la concursuri de creaţie?


A.L.:
Da şi am luat chiar premii. În clasa a III-a am luat locul I pe ţară la un concurs naţional de română pentru creaţie, cu o compunere haioasă cu doi papagali.


Cum se termină cartea la care lucrezi?


A.L.
: Are un sfârşit frumos. Fata din povestea mea ajunge la prezentarea de modă şi în acelaşi loc fac şi prietenele ei petrecerea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite