Râmnicu Vâlcea: Ajutoarele de la UE expiră în aşteptarea nevoiaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii primăriei îi aşteaptă pe beneficiarii produselor
Angajaţii primăriei îi aşteaptă pe beneficiarii produselor

Munţi de zahăr, făină şi mălai zac de luni bune într-un depozit al primăriei din cartierul Ostroveni. Beneficiarii produselor trebuie să aibă asupra lor un act de identitate dar şi actele dovedioare în momentul în care vin să ridice ajutoarele.

Până în prezent, numai 6200 de persoane din cei 9820 de beneficiari au venit să îşi ridice pachetele cu făină, mălai, biscuiţi şi paste făinoase de la Uniunea Europeană, ajutor pentru nevoiaşi şi şomeri. „Din cei 2900 de şomeri, s-au prezentat până acum să îşi ridice produsele numai 1500. Pensionarii sunt cei care au venit în număr mai mare, dar şi peresoanele cu dizabilităţi", a declarat în această dimineaţă, Alexandru Ţambrea, angajatul Primăriei Râmnicului, şeful depozitului unde se distribuie ajutoarele. Râmnicenii care se află pe aceste liste trebuie să se prezinte la depozitul din cartierul Ostroveni cu un act de identitate. „Nu le putem da produsele alimentare dacă nu au buletinul de identitate şi dacă nu prezintă ultimul cupon de pensie, carnetul de şomer vizat sau certificatul de handicap", completează Alexandru Ţambrea.


„Morţii” şi-au ridicat ajutoarele UE


De asemenea, beneficiarii produselor primite de la Uniunea Europeană trebuie să se grăbească pentru că termenul de valabilitate al acestora se apropie de expirare. „Noi trebuie să le împărţim cu o lună de zile înainte ca termenul să expire. Astfel făina va expira în februarie 2011, iar mălaiul în luna martie 2011", mai spune şeful depozitului. Şomerii sunt cei care s-au arătat cei mai neinteresaţi de aceste produse, multora dintre ei expirându-le între timp şi perioada de acordare a ajutorului de şomaj. „Am avut cazuri în care şomerii nu au venit să îşi ridice produsele pentru că între timp şi-au găsit un loc de muncă sau le-a expirat şomajul şi nu au mai fost eligibili. De-a lungul timpului, ne-am confruntat cu mai multe situaţii când rudele unor persoane decedate au solicitat produsele în baza unor cupoane de pensie mai vechi ale decedatului", afirmă Alexandru Ţambrea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite