Râmnicu Vâlcea: Aerodrom la 15 kilometri de oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile susţin că, în timp, zona se va transforma într-un mic aeroport. La Barza în Budeşti se va amenaja o pistă pentru avioane mici şi două zone pentru aterizarea elicopterelor.

Ultimele avize au fost emise în această săptâmână, iar lucrările de amenjare vor începe în zona Barza a comunei Budeşti, limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea. Aerodromul va fi la aproximativ 15 kilometri distanţă de centrul Râmnicului, va avea o pistă de aterizare pentru avioane uşoare şi utilitare în lungime de 900 de metri dar şi două zone pentru aterizarea elicopterelor. „Demersurile au durat mai bine de doi, iar acum putem spune că am ajuns la faza finală. Aerodromul se va deschide în parteneriat cu primăria comunei Budeşti, care a pus la dispoziţie un teren în zona Barza. După o perioadă, în funcţie de dezvoltarea economică a oraşului am putea transforma această bază într-un mic aeroport ce ar putea deservii avioanele mici", spune Petre Ungureanu, prefectul de Vâlcea.


Creşte potenţialul turistic al judeţului


Potrivit reprezentantul guvernului în teritoriu, aerodromul ar putea constitui o modalitatea mult mai rentabilă şi rapidă pentru turişti de a vizita judeţul Vâlcea. „ În primul rând aerodromul are utilitate practică, în special pentru avioanele utilitare şi elicopterele SMURD. Mai apoi potenţialul turistic ar putea aduce transformarea zonei în aeroport cu toate dotările necesare. În momentul de faţă, pista ce va fi amenajată este suficientă pentru un avion de persoane de dimensiuni reduse", spune prefectul. Zona de 64 de hectare unde va fi amenajat aerodromul va aparţine în continuarea comunei Budeşti, susţine reprezentantul Guvernului. Aici se pot organiza, pe lângă activităţile utilitare şi competiţii sportive aeriene.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite