Râmnicu Vâlcea: Adela Macrea, tânăra speranţă a pianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Micuţa a câştigat recent un concurs internaţional de pian organizat de către francezi. Adela e şi o împătimită a dansului modern.

profil


Născută: 31 august 1999 la Râmnicu Vâlcea.


Educaţie: Eleva în clasa a IV-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.


Idealuri: Să ajungă arbitru la concursurile de dans.


  Adelei îi place dansul şi muzica. Elevă la Liceul de Artă studiază pianul cu pasiune, iar în timpul liber practică dans sportiv. Pe francezi a reuşit anul acesta să îi cucerească după ce înregistrarea sa la pian s-a clasat printre cele mai bune la categoria ei de vârstă. „Anul acesta am reuşit să obţin de două ori locul I finalist la pian şi pot participa la finala concursului care se desfăşoară în Franţa. Al doilea premiu l-am obţinut la secţiunea pian patru mâini alături de colegul meu Ştefan Orac", povesteşte Adela. Ea spune despre acest concurs că este unul special, la care participă mai copii din toată europa, iar finaliştii pot participa la ultima fază ce are loc în Franţa. Proba în sine se desfăşoară la şcoala fiecărui concurent, prestaţiile artistice fiind înregistrate şi trimise prin curier în Franţa. „Mă bucurme că am câştigat, iar lucrul acesta se datorează şi doamnei profesoare Liliana Bărbuş, care are foarte multă răbdare cu mine", povesteşte Adela Macrea. Ea spune că, aproape tot timpul şi-l ocupă cu repetiţiile la pian şi atrenamentele la dans. Adela a mai participat la concursuri de pian în Ploieşti şi galaţi, unde a reuşit să obţină diplome importante.

Un elev ocupat


  Adela spune despre ea că nu prea are timp liber. Pe lângă lecţiile de la şcoală, pe care trebuie să le înveţe foarte bine şi temele ce trebuie făcute în fiecare zi, micuţa îşi rezervă timp pentru pian dar şi pentru dans sportiv. Spune că atunci când o să se facă mare şi-ar dori să ajungă arbitru la marile concursuri de dans sportiv dar că nu va renunţa niciodată la pian, fiind una din marile sale pasiuni. „Deocamdată am să particip la cât mai multe concursuri. Îmi place să concurez şi să arăt ce am învăţat la şcoală", explică micuţa Adela. Ea spune că următorul concurs de pian va avea loc la Piteşti. „Nu îmi e teamă să urc pe scenă. Învăţ partiturile foarte bine şi le repet înainte aşa că nu e greu deloc. Repet şi acasă, iar vecinii nu se supăra. Chiar una din vecinele noastre spune că seara adoarme pe muzica mea", spune Adela. Micuţa spune că după ce va termina şcoala generală va urma Liceul de Artă la acelaşi instrument. „Am incercat să cânt la început la chitară, dar mai mult mi-a plăcut pianul", recunoaşte micuţa muziciană. Ea mai spune că, atunci când are timp liber ascultă melodiile lui Michael Jackson şi cele ale formaţiei Jonas Brothers pe care le are pe calculatorul de acasă.


Întrebări şi răspunsuri


Ce materie îţi place la şcoală?


  Iubesc foarte mult limba engleză şi cred că este materia de care nu m-aş despărţi niciodată. Cred că pot vorbi foarte bine engleză şi asta datorită doamnei profesoare de engleză care se ocupă de noi.


Cum se împacă dansul cu muzica?


 Se împacă foarte bine pentru că îmi fac timp pentru amândouă şi îmi mai rămâne timp şi pentru şcoală. Doar dansul se face pe muzică, aşa că nu cred că o să renunţ la vreuna din pasiunile mele.


Ce-i place

Pe lângă limba engleză îi place foarte mult să citească orice: de la poveşti la ziare. După spusele mamei îi place de asemena şi să doarmă destul de mult.


Ce nu-i place

Chiar dacă ştie să înoate nu agreează prea tare acest sport. Spune că nu îi place nici fotbalul şi faptul că toată lumea trebuie să se uite la meci câteodată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite