Râmnicu Vâlcea: A început lupta pentru un loc la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi înscrierile copiilor în învăţământul preşcolar sunt în plină desfăşurare, locurile sunt pe sfârşite. Pentru a fi siguri că micuţii lor vor fi acceptaţi la o grădiniţă din oraş, unii părinţii au depus cereri încă de anul trecut.

Înscrierile continuă până în data de 15 iunie. În funcţie de solicitări, fiecare director va căuta o soluţie pentru a-i accepta pe preşcolari în cadrul unităţii de învăţământ, pentru că fiecare grădiniţă are autonomie proprie. „La noi în grădiniţă au prioritate copiii care vin de la creşă, ei fiind primii înscrişi pe liste pentru grupele ce se formează la grădiniţă. Am anunţat părinţii să vină să completeze cererile de preînscriere", a declarat astăzi, Maria Nistor, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nord 2, una dintre cele mai solicitate unităţi preşcolare din Râmnic. Sunt şi părinţi nemulţumiţi care susţin că din cauza sistemului care nu permite suplimentarea grupelor, copiii ajung să fie înghesuiţi şi câte 30 într-o clasă.


Copiii care absentează îşi pierd locul


„Am înscris băieţelul la grupa mică, la o grădiniţă din centrul oraşului. Am înţeles însă, că până în momentul de faţă, au fost deja ocupate toate locurile. Cu toate acestea, înscrierile continuă şi cred că vor fi nevoiţi să accepte mai mult de 30 de copii într-o clasă, ceea ce mă nemulţumeşte", a spus Alina Diacon, o mămică din Râmnicu Vâlcea. Pentru a fi siguri că reuşesc să prindă un loc din toamnă la grădiniţă, unii părinţi au depus cereri la mai multe unităţi de învăţământ. „Este perioadă de înscriere şi sperăm să găsim posibilitatea să îi acceptăm pe toţi copiii. I-am avertizat deja pe părinţi, că cei care nu îşi aduc micuţii frecvent la grădiniţă şi îi ţin acasă cu lunile îşi vor pierde locul", a completat directoarea Maria Nistor.


Declaraţie
„La noi în grădiniţă au prioritate copiii care vin de la creşă, ei fiind primii înscrişi", Maria Nistor, director Grădiniţa Nord 2.
Casetă
Se desfiinţează grădiniţa de la Feţeni
Începând din această toamnă, mai multe unităţi preşcolare din municipiu vor fi afectate de procesul de comasare. Acestea nu vor fi desfiinţate, ci vor fi preluate de grădiniţele cu program prelungint. Singura unitate de învăţământ preşcolar din Râmnicu Vâlcea care îşi va închide porţile va fi cea de la Feţeni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite