Râmnicu Vâlcea: A început bătălia pentru un loc la clasa I, la învăţătorul preferat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii părinţi s-au grăbit să îşi înscrie copiii chiar din toamnă pentru a fi siguri că vor prinde un loc. Printre cele mai căutate şcoli din oraş se numără Şcoala Take Ionescu, Colegiul Naţional Alexandru Lahovari sau Colegiul Matei Basarab.

Înscrierile pentru bobocii de clasa I au început din trei martie şi se vor termina în luna mai. Anul trecut au fost înscrişi la clasa I peste 3000 de elevi, în acest an estimându-se ca numărul acestora să crească cu aporoximativ 600 de copii. „Le-am solicitat tuturor directorilor unităţilor de învăţământ ca la intrarea în fiecare şcoală să afişeze numărul de calase care vor funcţiona în anul 2011-2012 şi documentele necesare înscrieii", a precizat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. În majoritatea şcolilor de renume din oraş clasele sunt deja formate, însă directorii anunţă că primesc în continuare dosare. „Deocamdată nu avem o evidenţă strictă a numărului copiilor înscrişi, acest lucru se poate ştii cu siguranţă numai după 15 septembrie", a completat Gabriela Ene.


Învăţătorii de top decid soarta bobocilor


În topul preferinţelor părinţilor vâlceni se numără Şcoala Take Ionescu, Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Colegiul Naţional Matei Basarab sau Şcoala Nr.10. Părinţii se orientează şi pentru învăţătorii cei mai bine cotaţi, mulţi din aceştia având clasele ocupate şi cu doi ani înainte. „Mi-am înscris băieţelul la Coegiul Matei Basarab pentru că este aproape de casă, noi locuim în zona Nord, dar şi pentru că am avut recomandare pentru o doamnă învăţătoare care predă acolo. Ca să fim siguri că vom prinde loc în clasa respectivă am depus dosarul din toamna trecută", a spus Ionela Popescu, mămica unui viitor boboc din Râmnic. Din cauza faptului că părinţii au preferinţe pentru anumite şcoli sau învăţători, unele clase devin supraglomerate, iar în altele nu se completează numărul de elevi. La fel se întâmplă şi în mediul rural, unde sunt cazuri când părinţii îşi dau mai deverme copilul la şcoală sau chiar îl mai ţin un an acasă, în funcţie de cum activează învăţătorul preferat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite