Râmnicu Vâlcea: 700 de elevi se pregătesc gratuit la matematică, fizică şi chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 23 de săptămâni elevii olimpici dar şi cei de nivel mediu din mediul rural dar şi urban vor avea cei mai buni profesori

Pentru prima oară în Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, 700 de elevi, de gimnaziu şi liceu vor fi pregătiţi gratuit la disciplinele matematică, fizică şi chimie. Azi, zeci de profesori corectau textele grilă date elevilor duminică, operaţiune care va continua şi în următoarele zile pentru a-i putea încadra la nivelul de pregătire ce trebuie să-l urmeze fiecare. Inspectorul prof. Marius Mazilu, a declarat: „Proiectul al cărei beneficiar este Inspectoratul Şcolar Vâlcea este intitulat «Şcoala Viitorului! - Împreună pentru o societate bazată pe cunoaştere», are un buget de 1.811.595 lei şi este finanţat de Fondul Social European. Este primul de acest gen de judeţ prin care elevii se pot pregăti gratuit la aceste materii. Cererile de înscriere din partea elevilor au fost aşa de numeroase, încât vom accepta să pregătim 700 de elevi, faţă de 500 câţi erau prevăzuţi în proiect". În „Şcoala Viitorului" sunt adminşi atât elevi din oraşele Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani (55 %), dar şi elevi din mediul rural (45 %). „Pregătirea elevilor se va face de către 40 de profesori, cei mai renumiţi din judeţ la aceste specializări", a spus inspectorul Mazilu.


Copii de la sate, impresionaţi de dotări


La Râmnicu Vâlcea, centre de pregătire sunt la Şcoala „Take Ionescu", Colegiile „Al. Lahovari" şi „Mircea cel Bătrân", iar iar la Drăgăşani la Şcoala „Nicolae Bălcescu" şi Colegiul „Gib Mihăescu". Directorul Colegiului „Gib Mihăescu", prof. Ana Niţoiu, a spus: „Copiii din mediul rural care au dat testari pentru încadrarea în nivelul de pregătire, au fost impresionaţi de dotarile din laboratorul de fizică. Timp de 23 de săptămâni, câte cinci ore pe săptămână, în zilele de duminică, elevii vor face pregătire, fiind aduşi de la Primării cu microbuzele şcolare". Prin proiect au fost achiziţionate 10 calculatoare, 10 table interactive, 10 videoproiectoare, truse de fizică, chimie, cameră foto şi video, două laptopuri. Cei mai merituoşi elevi cuprinşi în proiect vor fi beneficia de o tabără grauită.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite