Râmnicu Vâlcea: 50 de elevi europeni pe urmele oamenilor de ştiinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmează ca elevii de la Şcoala nr. 13 să viziteze ţările participante în program. Omul de ştiinţă celebru ales pentru România este Henri Coandă.

  Sala de Şedinţe a consiliului Local din Râmnicu Vâlcea a fost astăzi gazda a 50 de elevi străini ajunsi în România prin intermediul programului „Comenius - Pe urmele faimoşilor oameni de ştiinţă". Tinerii s-au întâlnit cu autorităţile locale din Vâlcea iar apoi au participat la o vizită organizată pentru ei la Muzeul Satului Vâlcean. Mădălina Popescu, inspector de integrare europeană la Inspectoratul Şcolar Judeţean spune că la Râmnicu Vâlcea au ajuns elevi din Bulgari, Italia, Germania, Norvegia, Polonia şi Suedia. „Proiectul îşi propune să arate contribuţia oamenilor de ştiinţă din fiecare ţară participantă la cultura europeană. Până în prezent au avut loc vizite în Polonia, Germania şi Italia. Vizita din România se desfăşoară în perioada 10-14 martie 2010", explică inspectorul de specialitate.

Şcoala Nr. 13, partener în Proiect

  Din România, şcoala nr 13 din Râmnicu Vâlcea este partener în programul Comenius, iar un număr de 50 de elevi de la această unitate de învăţământ participă efectiv la program. „Elevii au oportunitatea de a învăţa multe lucruri. Pornind de la viaţa şi activitatea oamenilor de ştiinţă reprezentaţi de fiecare ţară în parte şi terminând cu limbile străine în care se comunică", mai explică Mădălina Popescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite